Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina sterilizacija breje muce-do kdaj?

sterilizacija breje muce-do kdaj?

Zanima me, obstaja kakšna meja, do katere sterilizirajo brejo muco? Vaše izkušnje? Morebitne posledice? Hvala za odgovor, lp!

Mislim,da ni omejitev,no ravno kakšen dni pred kotitvijo ne,drugače pa muca nima kakšnih posledic.Mi smo že par brezdomih muc v naši ulici brejih peljali sterilizirat v Gmajnice in zvečer ko smo jih šli iskat so bile že čist o.k,naslednji dan pa že normalno ob običajni uri prišle jest.2 sta bile že visoko breje.Bolje tako kot pa ducat revčkov na ulici ki tako ali tako ne preživijo.Lp

Se strinjam s tikki. Vecina muc,ki smo jih peljali na sterilizacijo v Gmajnice je bila brejih,ena je bila kar visoko,pa je bilo vse uredu.

Moje so bile vse tik pred zdajci pripeljane pa ni bilo nobenih problemov.

Lp.

a v gmajnicah zastonj sterilizirajo potepuške muce al kako???

ker so k nam zašle ali pa so jih pripeljali in pustili pri nas (itak so vedli kam jih je treba peljat) in seveda so pri nas tudi ostale kljub temu da mamo že svoje…so pa vse muce zunaj naše in pritepenke…dobili smo pa 4 priseljenčke…tri samičke in samčka in kot zanalašč so vse tri mucke breje…jih moram dat skor nujno če hočem da ostanejo pri nas…in če se odločim dat vse tri sterilizirat ni ravno poceni (upam da me razumete)…pa svoje bi morala tud dati vsaj 2…če ne bom kmalu imela pravo mačje kraljestvo

Cruiser tvoje razmišljanje je na mestu. Če TAKOJ ne odneseš brejih muck na sterilizacijo boš v kratkem imela namesto 5 mačk 25, ja res pravo mačje kraljestvo. To res drži, da v Gmajnicah zastonj steriizirajo mačke. Sprejemali naj bi samo tiste mačke, ki spadajo v Ljubljansko območje. Ampak s tem se ne obremenjuj preveč, tudi če nisi iz Ljubljane si lahko v ta namen privoščič majno laž. Pokliči v Gmajnice, razloži problem, povej, da želiš samo da mucke sterilizirajo, da jih boš sama pripeljala in tudi sama prišla iskat po končani sterilizaciji. Mogoče se lahko povežeš z najbljižnjim društvom za zaščito živali, mogoče lahko tudi oni kaj prispevajo. Če greš pod temo Pomoč breji muci je nekaj punc prijazno ponudilo finančno pomoč za sterilizacijo breje muce. Ker za tisto brejo muco več ne rabijo zbirat sredstva bi mogoče lahko pomagale tebi.

Lep pozdrav in čimprej v akcijo, da te kakšna breja mama ne preseneti.

Cruiser,se strinjam tudi jaz s sisy. Majhna laz v korist zivalic pac ne skodi,kakorkoli ze,poklici zjutraj okoli 8h,reci da si jih koncno ujela in po vsej verjetnosti ti bodo rekli,da jih pripelji. Zvecer bodo ze nazaj ti pa ne bos imela problemov z novimi mladicki…

ja samo potem morajo biti te muce notr ne zunaj al kako?? kakšne so pa lahko komplikacije?? a pa nardijo tako kot je treba ker ne bi rada zbubila mucic…ne svojih…ne pritepenčkov…ker so se mi zasidral v srce…samo morm neki narest k je že tko preveč muckov in se grdo dela z njimi…nočm jih pa oddajat ker ne vem v kakšne roke bodo šli zato noč mladih več ker jim mam svojih že dost….in si ne morm privoščit še novih razgrajačev

Jaz pa tega ne razumem. Tako ste glasne glede ravnanja z mucki, pred kratkim ste eno forumko obdihale ker ni pravilno držala mladička. Tu pa govorite o sterilizaciji breje mačke, ko da to ni nič. A se vam to zdi humano?
NO, moja mačka je bila komaj komaj breja, se na ven niti videlo še ni, pa mi jo na kliniki niso hoteli sterilizirati, ker je to preveč nevarno!! Sterilizirati mačko skoraj tik pred zdajci – a je to kaj drugače, kot odstraniti mladiče takoj ko se skotijo?
In tega dejanja ne obsojate – obsojate pa npr. Lizino lastnico, ki se veseli zaroda in ki bo za mladičke tudi primerno poskrbela.

Avesqua…ne bom niti komenitirala,ker se mi zdi brezveze in ja zdi se mi humano in to fuuullll.

Cruiser,mi smo ze kar nekaj mack peljali tja na sterilizacijo in kastracijo in ni bilo nobenih komplikacij,vse sem dobila nazaj zive in zdrave,seveda pa se lahko naredi kaksna komplikacija,to ti nihce ne more zagotoviti,pri vseh operacijah,se pri ciscenju zob je vedno tveganje.

Zivjo!

Meni je bilo receno (s strani veterinarja) da se opravi poseg lahko do tretjega tedna.

Natasa

Meni je bilo rečeno ( s strani različnih veterinarjev) da se lahko opravi tudi tik pred zdajci.

Zivjo,

saj ves, vec veterinarjev, vec razlicnih mnenj;)
Tudi, ko sem iskala mnenja, kdaj sterilizirati psicko sem bila povsem zmedena, nekateri so trdili da je bolje pred prvo paritvijo, drugi pa po, slisala sem pa tudi mnenje po prvem gnezdu. Vsa mnenja so bila dana s strani veterinarjev.
Ker si zelis vse najboljse za svojo zivalco, se je zelo tezko odlociti kdaj to opraviti.
Glede na to, da imas izkusnje s sterilizacijo tik pred kotitvijo, ti povsem verjamem,da je tudi to mogoce in vcasih edina mozna resitev.
Lep dan,
Natasa

Avesqua* , a je humano pustiti da mačka skoti mladičke in jih potem pobijati na različne načine. Še vedno najbolj priljubljen način je da jih daš v vrečo, zavežeš in vržeš v vodo, no enim se niti do vode ne ljubi, imajo pa doma že kak pripomoček npr. kladivo, ročaj sekire, lopato, kamen ali kaj podobnega. Eni si nočejo doma delat svinjerije pa jih pobašejo v avto in nekje odvržejo. Nekateri jih celo pustijo nekaj časa pri življenju, ker so tako srčkani, nato pa jih oddajo, briga njih komu. Pri nas v službi smo imeli hišnika ki je male mačice napokal osnovnošolskim otrokom v šolsko torbo, pa so jih otroci potalali sošolcem kot bombone. Še in še bi lahko naštevala. Tudi o tistih, ki tavajo lačne, bolne, prezeble okrog smetnjakov, in tiste, ki si košček toplote poiščejo v kakšni kleti v bloku, kjer je slučajno takrat odprto okno, pa jo zato ubijejo. Skratka vprašaj se kaj je bolj humano. A smrt še neskotenih mladičkov ali njihovo nadaljne trpljenje, ki se v končni fazi itak konča s smrtjo.
Ne bom trdila da ne obstajajo tudi odgovorni ljudje, ki sicer pustijo da mačka skoti, jo nato dajo sterilizirat in poskrbijo, da pridejo mladički v dobre roke. Samo žal je takih ljudi premalo.

lp.

Cruiser jaz sama nimam izkušenj z Gmajnicami. Je pa tukaj nekaj punc, ki so muce dale tja na sterilizacijo, pa kot pravijo ni bilo problemov. Muca po sterilizaciji naj bi bila vsaj tisti dan na toplem in varnem. Če je lahko dlje pa toliko bolje. Jaz imam tiste, ki jih odnesem sama na sterilizacijo vsaj tri dni notri. Prvi dan so itak zaspane od narkoze in jim paše počivat, naslednji dan že nekako zdržijo, tretji dan pa vidim da so že nemirne in bi rade šle ven. Govorim seveda za brezdomčke, ki jih moram imeti zaradi pomanjkanja prostora in svojih mačk kar v malo večjem boksu.

lep pozdrav in dobro opravi!

Avesqua, z veseljem ti to mucko, še nesterilizirano, to jo čaka v sredo, pripeljem na dom, pa boš ti poskrbela zanjo in za njene mladičke. Pobrana je bila direktno z ulice in bo vesela udobne namestitve pri tebi doma, sedaj namreč začasno biva pri gospe, ki ima že osem svojih mucov in vznemirjajo eden drugega,
če bi tako rada pomagala, me samo pokliči na mob. 031 240 916, lp!

polona,
ne misli, da nisem še nikoli pobrala mucke s ceste IN poskrbela za mladičke IN za sterilizacijo po tem! In tudi trenutno je pri meni doma 6 mačkov, če verjameš ali pa ne.
Nikdar pa ne bi mogla niti pobiti mladičev, niti mačke dati na sterilizacijo pred kotitvijo – za mene tukaj ni bistvene razlike. Kaj ni uspavanje kljub vsemu bolj humano – ali pa to pomeni le dvakratni strošek?

Kaj pa mislis, da storijo z mladicki, ko muco sterilizirajo? Zakaj bi bilo to manj humano kot evtanazija takoj po porodu?lp

Ma, ne bom se spuščala s teboj v prepire, mislim da bi vsi, ki so se na to temo oglasili, raje videli, da nam tega ne bi bilo treba početi in bi vse muce lahko imele svoj kavč in lastnika, realnost je malo drugačna, na mojo veliko žalost,
to, da se poslužujemo takih “ukrepov”, ni nekaj najbolj prijetnega in nekaj, kar človeka navdaja s ponosom itd., je pa trenutno to edini izhod.

Zadnje je, da bi se hotela prepirati. Jaz sem želela predebatirati zadevo. Glede na tisto, kar sem jaz slišala pri veterinarjih, sterilizacija kasneje ni dovoljena – tako mi je bilo rečeno, tako sem verjela, glede na kredibilnost veterinarke verjemem še zdaj. Pogosto prihaja do velike izgube krvi in je ob narkozi izredno nevarno za mačko. Tako mi je bilo razloženo – in jaz sem svojo mačko brejo odpeljala nazaj domoc.
Ali ni boljše pustiti, da mačka skoti in potem mladiče (če resnično ne gre drugače) evtanazirati?

New Report

Close