srbenje zadnjika
Pozdravljeni!
Že tri leta me spremlja neprijetna nadloga: srbenje zadnjika. Splošni zdravnik ni opazil hemeroidov, tudi dermatologinja ni opazila kaj posebnega. Kremica, ki mi jo je predpisala na LO… , mi ni kaj dosti pomagala.
Zadnje čase pa opažam, da se mi nekaj boči iz zad. odprtine (najbrž črevo). Če grem na trdo blato se mi ta oteklina poveča. Ker predvidevam da gre za hemeroid, ga potisnem nazaj noter. Srbenje pa ostaja in tudi predel okoli zadnjika je pordel.
Zanima me, če so to lahko hemeroidi. Bolečin nimam. Naj uporabim modolex?
Kakšna je razlika med hemoroidi in polipi? In kako prepoznamo notranje hemeroide?
kaj bi mi lahko pomagalo proti srbenju kože?
Spoštovani!
Del težav izvira iz vnete in dražene kože, ker se verejtno veliko umivate in veliko uporabljate mila, s čimer kožo razmastite in ji spremnite pH. Ta koža poleg negovalne kreme zelo verjetno potrebuje tudi kortikosteroidno mazilo vsaj za nekaj časa.
Opisujete tudi zelo verejtno hemeroid. Brez pregleda je med polipom in hemeroidom težko razlikovati. Zaenkrat upoabljajte modlex. Če bodo težave vztrajale, bi bilo mogoče smotrno obiskati porktologa, da bi vam ev. odstranil hemeroid.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik