Srbenje zadnjika
Pozdravljeni,
prosim za pomoč z vašim mnenjem. Že par mesecev me vsak dan (predvsem pa zvečer in ponoči) močno srbi zadnjik, in sicer okoli ter cca.1/2 cm v notranjost (ali kako naj se izrazim).
Zadeva postaja nevzdržna, saj se mi po praskanju (se ne morem zadržati) naredijo ranice, zadnjik me peče in pri izločanju je to zelo moteče. Poskušala sem že z različnimi naravnimi mazili (npr. s kokosovo maščobo), pa ni nič bolje.
Sem prebrala, da je možno, da so podančice ali herpes ali hemeroidi.
Lahko povem še to, da sem pred dobrim letom rodila in ob porodu sta se mi naredila dva mala hemeroida, ki sta po kakšnem mesecu izginila. Nato je bilo do pred par mesecev nazaj vse OK. Tudi pred porodom nisem imela težav s hemeroidi, zdaj pa sumim, da bi to lahko bilo to.
Kako si lahko pomagam, kam naj se obrnem na zdravljenje?
Se zahvaljujem za odgovor.
Spoštovani!
Če vas prav razumem, vas boli v črevesu in okoli. Okolico poskušajte čim manj močiti in umivati, ker to draži kožo in je zaradi tega razdražena. Kupite si mazilo ali svečke za mhemroide, kar bi moralo umiriti srbež v črevesu, okolico pa bi iblo najbole namazanti s kortikosteroidnim mazilom vsaj en teden, akr bi moralo umiriti vnetje kože. Slednje pa dobite le na recept.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik