Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva srbenje okoli scegetavcka

srbenje okoli scegetavcka

prosim strokovnjakinjo za resen odgovor,ker ne bi sla rada k ginekologu. najprej moram povedati , da nisem imela sexualnih odnosov ze 6 mesecev, in zato sem v skrebeh s cim sem se okuzila, da me vse srbi okoli velikih sramnih usten in scegetavcka, vsa sem rdeca od praskanja verjetno, to me tako zasrbi da bi ponorela??? ko se umivam in pogledam imam vse rdece tam okoli ?? kaj bi bilo lahko vzrok? drugace me nic ne pece ko recimo lulam, prosim za odgovor,stara sem 38 let hvala

Draga Lory,

žal bo potrebno h ginekologu, če želite vsaj približno vedeti, kaj bi lahko bilo v ozadju srbeža. Lahko gre res samo za glivice, lahko gre za herpes, lahko za alergijo, za bakterijsko okužbo ali kaj tretjega…..samo srbež namreč ni bolezen temveč simptom, ki ga bolezen povzroči in običajno obstaja še kaj, na podlagi česa je mogoče sklepati na ozadje.

Draga lory. Zelo dobro te razumem, saj imam sama te tezave ze vrsto let. Za vsako taksno vnetje (ker pri tebi nedvomno gre za vnetje) grem h ginekologinji, da mi da antibiotike. To je nujno, saj samo tako lahko odpravis tezave. Obstaja vec vrst zdravil…Dalacin, Canesten, Diflucan…v pšrosti prodaji jih ne dobis, razen Canestena mazila.
Jaz sem ta vnetja imela ze mnogokrat in jih imam zdaj ze tako kronicna, da mi niti zdravila vec ne pomagajo. To, da nisi imela spolnih odnosov ze sest mesecev, ne vpliva na razvoj glivicnega ali bakterijskega obolenja, saj lahko nastane zaradi slabsega delovanja imunskega sistema, nervoze nasploh…Tebi pac vsaka psiholoska sprtememba “vdari” ven na ta nacin. Od domacih zdravil ti priporocam skuhano hrastovo lubje, ki ga dobis v vsaki lekarni. To skuhas po navodilis in potem se s tem umivas. veliko uspeha in prosim, povej mi, kako se ti bo izboljsalo. Ce imas se sama kak nasvet, mi povej. Prosim te pa, idi k svojemu ginekologu, ker je to boljse kot pa da to zadrzujes v sebi..,.samo se slabse bo in v prihodnosti se ti to se lahko ponovi. nadjalory je pisal/pisala:
>

draga nadja:)) najlepsa hvala ti za dober nasvet, se danes bom kupila hrastovo lubje, in ti sporocila, ali se je kaj izboljsalo, takih tezav se nisem imela v zivljenju,verjetno bo res nacin zivljenja, ker imam v zadnjem casu presej stresov,mogoce mi tudi milo za umivanje ni ustrezalo… kaj vem, hvala ti se 1x in lep pozdrav, pa pisi se kaj :)) lory

New Report

Close