spolni odnos med menstruacijo
Spoštovani,
odgovor ne vprašanje je odvisen tudi od tega, kaj imenujete “menstruacija”. Če je za vas menstruacija vsaka krvavitev iz nožnice, potem je zanositev med eno takih mnapačno ocenjenih krvavitev povsem možna, ker pač vsaka krvavitev ni menstruacija. Če je menstruacija npr. dolga več kot 5 dni in seksate npr. 4. ali 5. dan ciklusa, spermiji pa preživijo v jajcevodih do 5 dni ter imate npr. ciklus dolg 23 ali 24 dni, potem je zanositev tudi možna, saj je povsem mogoče, da se ovulacija pojavi že 8.,9.ali 10. dan ciklusa, ko so v jajcevodih še prisotni živi spermiji od spolnega odnosa 4 do 5 dni pred tem. Itd. itd.
Bila je prava menstruacija, ki se je pojavila 25. dan ciklusa. Spolni odnos sem imela v drugem dnevu menstruacije, trajala je 5-6dni (prva 2 normanlna, ostale dni šibka). Za tabletko po odnosu sem že prepozna. Vzeti jo je potrebno do 72ur po odnsosu, kajne?
Moram za test nosečnosti nujno počakati do naslednje mesntruacije, ali se lahko že prej vidi pravi (99%) rezultat? So vsi testi približno enako zanesljivi, ali je kateri boljši/slabši?
Stara sem 25 let in ne načrtujem nosečnosti.
Hvala za odgovor in lep dan želim!
če ste pozorno prebrali prejšnji odgovor, si lahko sami izračunate verjetnost, da ste zanosili. Ta verjetnost je majhna.