Spolni odnos in splav
Spostovani,
ta tema bo malo hecna, a vem da nisem edina s tem vprasanjem. Je mozno da, ce zenska dozivlja mocnejse orgazme, da lahko v nosecnosti le ti pripeljejo do spontanega splava? Sama imam namrec zares mocne vrhunce (nad cemer se ne pritozujem :)) ampak sem TAKOJ po spolnem odnosu ze dozivela spontan splav, enkrat prav tako TAKOJ pa hudo zakrvavela. Zanima me ali se pozna v svetovni ravni kak tak fenomen? Sama namrec zaradi tega v casu nosecnosti (in v nacrtovanju le te) nimam vec spolnih odnosov in nenadoma pridem do donositve in poroda.
vesela bi bila vsakega komentarja na to temo. Hvala.
Anonim638495994, 16.07.2026 ob 13:28
Spostovani,
ta tema bo malo hecna, a vem da nisem edina s tem vprasanjem. Je mozno da, ce zenska dozivlja mocnejse orgazme, da lahko v nosecnosti le ti pripeljejo do spontanega splava? Sama imam namrec zares mocne vrhunce (nad cemer se ne pritozujem :)) ampak sem TAKOJ po spolnem odnosu ze dozivela spontan splav, enkrat prav tako TAKOJ pa hudo zakrvavela. Zanima me ali se pozna v svetovni ravni kak tak fenomen? Sama namrec zaradi tega v casu nosecnosti (in v nacrtovanju le te) nimam vec spolnih odnosov in nenadoma pridem do donositve in poroda.
vesela bi bila vsakega komentarja na to temo. Hvala.
Pozdravljeni,
spolni odnosi, vključno z orgazmi kakršne koli intenzivnosti, so varni v nosečnosti in nikoli ni bilo ugotovljeno, da bi povzročali splave. Lahko pa se zgodi, da pride po odnosu do krvavitve ali krvavega izcedka. Te krvavitve se umirijo v nekaj urah in običajno niso nevarne, ne ogrožajo nosečnosti.
Spolne odnose odsvetujemo samo v nosečnostih z visokim tveganjem (npr. kratek oz insuficenten maternični vrat, predležeča posteljica oz placenta previa ali predhodni zelo prezgodnji porod), čeprav so tudi v teh primerih dokazi o škodljivosti orgazma omejeni.
Dejstvo, da ste takoj po odnosu splavili ali zakrvaveli, je po mojem naključno.
srečno, N