Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Spolni odnos in splav

Spolni odnos in splav

Spostovani,
ta tema bo malo hecna, a vem da nisem edina s tem vprasanjem. Je mozno da, ce zenska dozivlja mocnejse orgazme, da lahko v nosecnosti le ti pripeljejo do spontanega splava? Sama imam namrec zares mocne vrhunce (nad cemer se ne pritozujem :)) ampak sem TAKOJ po spolnem odnosu ze dozivela spontan splav, enkrat prav tako TAKOJ pa hudo zakrvavela. Zanima me ali se pozna v svetovni ravni kak tak fenomen? Sama namrec zaradi tega v casu nosecnosti (in v nacrtovanju le te) nimam vec spolnih odnosov in nenadoma pridem do donositve in poroda.

vesela bi bila vsakega komentarja na to temo. Hvala.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonim638495994, 16.07.2026 ob 13:28

Spostovani,
ta tema bo malo hecna, a vem da nisem edina s tem vprasanjem. Je mozno da, ce zenska dozivlja mocnejse orgazme, da lahko v nosecnosti le ti pripeljejo do spontanega splava? Sama imam namrec zares mocne vrhunce (nad cemer se ne pritozujem :)) ampak sem TAKOJ po spolnem odnosu ze dozivela spontan splav, enkrat prav tako TAKOJ pa hudo zakrvavela. Zanima me ali se pozna v svetovni ravni kak tak fenomen? Sama namrec zaradi tega v casu nosecnosti (in v nacrtovanju le te) nimam vec spolnih odnosov in nenadoma pridem do donositve in poroda.

vesela bi bila vsakega komentarja na to temo. Hvala.

Pozdravljeni,

spolni odnosi, vključno z orgazmi kakršne koli intenzivnosti, so varni v nosečnosti in nikoli ni bilo ugotovljeno, da bi povzročali splave. Lahko pa se zgodi, da pride po odnosu do krvavitve ali krvavega izcedka. Te krvavitve se  umirijo v nekaj urah in običajno niso nevarne, ne ogrožajo nosečnosti.

Spolne odnose odsvetujemo samo v  nosečnostih z visokim tveganjem (npr. kratek oz insuficenten maternični vrat, predležeča posteljica oz placenta previa ali predhodni zelo prezgodnji porod), čeprav so tudi v teh primerih dokazi o škodljivosti orgazma omejeni.

Dejstvo, da ste takoj po odnosu splavili ali zakrvaveli, je po mojem naključno.

srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze