Najdi forum

Spletno nakupovanje IKEA

Odločamo se, da bi naročili pohištvo IKEA preko spleta. Zanimajo me vaše izkupnje, ter seveda, kako je s plačilom blaga in rokom dostave. Ali se lahko dogovoriš, kdaj naj bo dostava? Hvala.

v ikei sem preko spleta naročila spalnico. plačala sem v gotovini po povzetju, dostavljači so bili slovenci, mislim, da nisem imela posebnih želj glede časa dostave, so me pa prej poklicali po telefonu, da smo se dogovorili.
dostavili so mi direktno v stanovanje, dobila sem čisto vse, kot sem naročila, skratka, bila sem ful zadovoljna. trajalo je pa par tednov(2-3) od naročila, do dostave.

Jaz sem naročila prejšnji teden, plačilo je gotovinsko, glede dostave se pa dogovoriš. Ne morem verjet, kako preprosto je vse skupaj.

Kako visoka pa je postnina pri narocilu vecjih kosov? Jaz sem ravno prejsnji teden zelela narociti nekaj malenkosti v vrednosti 40 eur in so mi sporocili, da bo postnina 170 eur !!?? Seveda sem preklicala narocilo…

Če presega vrednost 1000 evrov, je prevoz brezplačen, drugače imaš pa cenik na internetu. Vem pa, da ni poceni.
Je pa trenutno neka zbrka, ker ti vseeno obračuna prevoz (nekaj jim program štrika) in naročila naknadno ročno obdelajo.

Zaračunajo ti 50 EUR Zusätzlicher Service, karkoli že to pomeni.

Lp, Petra

Hm, to sem jaz podrazumela pod že opisano trenutno zbrko, kjer ti med samim naročanjem, ko polniš voziček, tudi napišejo, da bodo strošek dostave zaradi napake v programu odšteli ročno. Pri pogojih plačila namreč takšne postavke sploh ni! Me prav zanima, kako bo v resnici.

Ja imam na računu to postavko in sem jo pripisala dostavi do vrat. Da pa mi znosijo vso robo v 3. nadstropje, jim dam še mal več kot 50 EUR. :-))

Bacek, si to že plačala?
Se strinjam, za prevoz in dostavo v stanovanje dat 50 evrov je res drobiž, me pa zanima čist iz firbca.

Tkole, ko daš artikel v košarico, se ti spodaj izpiše tole:

WEGEN WARTUNGSARBEITEN WERDEN DERZEIT AUCH BEI BESTELLUNGEN MIT ÜBER EUR 1000,- WARENWERT VERSANDKOSTEN BERECHNET UND ANGEZEIGT. DU ERHÄLTST NACH BESTELLABSCHLUSS EINE ZUSÄTZLICHE BESTELLBESTÄTIGUNG MIT KORRIGIERTEM GESAMTBETRAG!

Naj bi pa potem dobil dodatno potrdilo o naročilu s popravljenim zneskom. Kaj naj bi bila dodatna storitev, pa ne piše nikjer, sem šla še enkrat preučit vse pogoje. Hm. Eno potrdilo sem dobila na mail, drugega pa ne.

Ne, nisem še plačala. Plača se po povzetju, tistemu ki pripelje. Imam pa kar precej visok znesek, ker praktično celo stanovanje opremljam. In posledično bo škatel ogromno. In sem prav hvaležna, da vsaj nekaj ne bo treba nosit. Pa četudi za doplačilo.
Imajo pa neko zbrko trenutno z dobavo, vsaj kolikor sem zasledila na drugih forumih – nekateri že kar mesec dni čakajo na dobavo. Naju so obvestili, da ni nekega artikla in da naj bi bila dobava ta teden. Nama je sicer vseeno, ker itak še nimava prostora pripravljenega, tako da tudi če bo še teden dni kasneje, ne bo panike. 🙂
Je pa res, da trenutno tole traja od septembra. Mogoče jih je Celovec sesul. 😉

Od septembra že? Jaz sem računala, da bom med prazniki pridno šraufala… Ni pa panike, itak imam popolno opremo za kampiranje, pa bomo to začasno uporabljali v stanovanju 🙂 Tudi jaz sem naročila praktično vse od a do ž in bom ultra vesela, če bo tudi prinešeno v stanovanje, pa čeprav ni tretji štuk.
Veliko veselja v novem stanovanju, tista, ki bo prej, pa naj sporoči, v čem je finta teh 50 evrov. Prav?

Odgovor od Ikee

‘Zusätzliches Service’ means that we have to add for deliverys to Slowenia 50,00 Euros foreign charge.

The payment is executed in cash on delivery.

Objava čaka odobritev