Najdi forum

špikanje v glavi

Spoštovani, prosila bi vas za mnenje kaj bi to lahko bilo. Že kakšne štirinajst dni me (sekundno) špika in potem, kot da ni bilo nič na desni zadnji in levi zadnji strani glave (na vrhu), s tem da me občasno tudi boli (sekundno) zadaj nad zatiljem.Vedno imam občutek, kot da je nekje čisto na površju glave (pod lasiščem) Občutek imam tudi, kot da me bolita sluhovoda(malenkostno tiščanje za ušesi). Sluzi imam veliko, zlasti zjutraj v grlu.Tiščanje nekje v mandeljnih ali bezgavkah je tudi prisotno.Sem tudi vrtoglava, a ne vedno. Včasih imam tudi suha usta. Bila sem že pri zdravniku, ta pa mi je rekel, da imam verjetno kakšno virozo. Izvid krvi in vode je bil v redu. Bila sem res malce prehlajena. Zdaj ne vem ali je vzrok v prehladu. Res pa je da sem zadnje čase malce živčna.Sem tudi zaspana. Ali je vzrok v depresiji.Naj povem še to, da imam kronično vnetje mandeljnov.Starasem 34 let. Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.

Pozdravljeni,

tako utrujenost, nepojasnjene bolečine v glavi kot tudi kronično slabše zdravje je lahko pogojeno s psihičnimi dejavniki. Bolečina je lahko del depresije, lahko je del somatoformnih ali pa anksioznih motenj. Lahko je posledica nezadovoljstva, skrbi, stresa. Torej je na podlagi tega kar ste napisali težko sklepati za kaj gre. Če želimo govoriti o duševni motnji, je to težko brez psihičnih simptomov in vzrokov. Preprosto – vi morate vedeti ali v vašem življenju obstajajo razlogi zaradi česar bi lahko bili depresivni (oz. imeli psihične težave) ter ali v vašem počutju obstajajo znaki psihičnih težav. Morda bi vam za razjasnitev težav pomagal pogovor s strokovnjakom.

Ali mislite da je kaj resnega? Hvala

Zgolj po vašem opisu bi bilo nemogoče postaviti diagnozo. Zato bi bil potreben pogovor, pregled. O vsem natančno poročajte vašemu osebnemu zdravniku, ki je usposobljen prepoznati ali vas je potrebno napotiti naprej.

Vaše vprašanje o resnosti pa morda nakazuje preokupiranost s telesnimi simptomi. Če vas skrbi, to še ne pomeni, da je kaj res narobe. Da pa se boste skrbi znebili, boste morda potrebovali strokovnjaka.

lp

New Report

Close