Najdi forum

Sojino mleko

Pozdravljeni

Mi lahko kdo pove kako se lahko in zakaj uporablja sojino mleko. A je za v kavo? Ker mi kravje mleko zadnje čase ne odgovarja najbolje, bi poskusila s sojinim. Nasplošno me zanima kako je z uporabo in ali zdrži npr. odprto v hladilniku cel teden.

lp
Katarina

pozdravljena,

pri nas smo ga enkrat kupili. Nam ni odgovarjalo, ker smo očitno preveč navajeni kravjega. Ima tak svojstven vonj, za okus ne vem ( se nisem mogla prisilit, da bi poskusila:), hčerka pa ga tudi ni preveč marala. Na embalaži piše, da se ga ne sme zavret, tudi preveč pogrevat ne, najboljše naj bi bilo hladno. Po moje da za v kavo bi bilo ok. Zdrži pa menda 4-5 dni.

zdravo, jaz sem ga pila zaradi suma alergije na kravje mleko in na sreco sem ugotovila, da nisem alergicna na kravje.

sojino mleko ima vonj po gnilih jajcih, okus je pa sicer po mojem mnenju za zdrzat, sicer grozen ampak za popit.

za v kavo je ok, zdrzi pa tudi cel teden v hladilniku.

poizkusite mogoce bo vam kaj boljse,

lp

Pozdravljena Katarina2!

Meni je sojino mleko dobro kot kravje ali kozje. Torej uživam lahko vse, ker sem se naučila, da jem po svetu kar tam lahko dobim. Drugače je težko potovati naokrog in jesti samo tisto kar bi najraje jedla.
Sojino mleko ima sicer drugačen okus in voj, vendar se ga da s kakšnim dodatkom kot je kakav ali cimet ali vanilija spremeniti. Zdrži več , vendar to poglej pač na embalažo koliko časa in kako se shranja.

Ne imejte predsodkov zaradi soje, saj je zelo zdrava, le malček drugačna kot smo navajeni.

Lep sončen popoldan, Andreja

sem kar jem

Obstaja več proizvajalcev, meni najbolj odgovarja GRANOVITA, ima nesladkano verzijo. V začetku sem mešala z mlekom 1:1, nato 2:1, včasih sem morala dodati malo sladkorja. Sedaj mi je pa čisto uredu kakor je. Obstaja tudi varianta riževo/sojino, ki ima tudi dober okus, samo riževo pa je meni preveč prazno/vodeno.
Uporabljam predvsem za zajtrk skupaj z ovsenimi kosmiči in sadjem, za v kavo pa vedno še vedno mešam 1:1 pa ne vem zakaj.
V hladilniku odprto zdrži zelo dolgo, tudi 1 mesec je že bilo in se ni pokvarilo.
Za začetek mogoče kupi varianto z vanilijo.

V bistvu ne gre za sojino mleko temveč za SOJIN NAPITEK. Ko to sprejmeš ti je jasno, da nima veze z mlekom in tudi ne iščeš več primerjave.

Hvala vsem skupaj za informacije

Ga bom kupila, da vidim kako bo. Kot vidim je primeren tudi za mešanje v kosmiče, kar je fajn, saj si ga bom jaz poskusila zmešati z lanom. Imam navado, da ene 3x na teden jem za večerjo mešanico mletega lanu, pa mletih mandeljnov (v kavnem mlinčku, da je fino mleto)z žličko grenkega kakava in mleka, pa malo sladila. To mi je super dobro za prebavo, je kot čokolino. Ker pa opažam, da mi kravje mleko ne naredi najbolje v želodcu bi ga zamenjala s sojinim. Saj tudi, če nima ravno primernega vonja, bo čokolada in cimet to pokrilo. Jogurt mi pa nekako ne paše h čokoladi oz. kakavu.

lp
k.

jaz kopujem sojino mleko v evrospinu Črnuče -je zelo dober in poceni.
Imajo tudi lahko prebavljivo mleko tudi OK.Uporabljam ga v kavi ,tudo toplo je dobro/ne vroče/ v hladilniku ga imam ponavadi cca. tri dni zaprt tetrapak.
pozdravčke

New Report

Close