Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva snemanje ultrazvoka

snemanje ultrazvoka

Sem v tretjem mesecu nosečnosti, pa me zanima, če ti lahko posnamejo ultrazvok na videokaseto in katera porodnišnica to nudi. Zanima me predvsem za Izolsko in porodnišnico v Postojni in koliko to stane ?

Hvala za odgovor !

Draga Aleksandra,

žal nimam podatkov o “komercijalnih prijemih” slovenskih porodnišnic ali privatnih ginekologih. V Ljubljani imamo sicer to možnost, vendar jo uporabljamo za strokovno dokumentacijo “kočljivih primerov” ali za “študijsko obravnavo” in ne za zabavo ali za “spomin”. tudi format snemanja je običajno polprofesionalen ali profesionalen torej v sVHS tehniki, ki je ni mogoče prdvajati kar na domačem videokasetofonu. Morda to “storitev” ponuja kateri od “privatnih ginekologov”? Žal ne vem.

V kranjski porodnišnici pri pregledu nosečnice z UV brezplačno posnamejo cel pregled na video kaseto, tako da si jo lahko bodoča starša potem doma na obicajnem videorekorderju lahko večkrat pogledata. To vem iz lastne izkušnje, saj sva bila s punco pred nekaj dnevi na tem pregledu (je v 12. tednu nosečnosti) in obljubili so nama snemanje tudi za vse ostale preglede, ki sledijo.

lp bodoči očka

New Report

Close