smrt v zibelki
Žal poznam jaz dva zaka primera: eden pred 20leti (sosed) in 3 leta nazaj (sorodnica). Pred tremi leti ta žalostna smrt doletela fantka. Z mamico naj bi bila tistega dne odpuščena iz porodnišnice. Kasneje so ugotovili, da je imel fantek srčno napako. Žalost je bila velika, vendar sedaj na vso srečo pestujejo zdravo malo deklico.
LP
Vzrokov za smrt v zibki je lahko več, kadar je za smrt v zibki “kriv” otrokov nezrel mehanizem za kontrolo dihanja, se verjetnost le tega z vsakim dnem otrokove starosti zmanjšuje. Največ smrti v zibki je v starosti okoli treh mesecev, po šestem mesecu pa zelo močno upade. Dojeni otroci in otroci, ki spijo skupaj s svojimi starši imajo dokazano manj možnosti, da pride do tega (Baker and McGinty 1977).
Več o tem:
Pozdravljeni!!
Kaj pa moja soncica, ki je dopolnala 6 mesecev. do zdaj je nisem nikoli dajala spati na trebuh, zdaj se pa ze kar sama prekucava po postelji. Kako je pa potem s tem, ker mene to ze od vsega zacetka zelo skrbi, saj poznam primer ( druzinski), kjer je 8 mesecnik zaspal in se ni nikoli vec zbudil.LP