Najdi forum

Slano testo

Ojla,
v soboto sem delala okraske iz slanega testa in se odločila, da jih posušim na zraku. Dala sem jih v klet (mrzla in ne vlažna), ampak včeraj so bili še takorekoč isti, nič suhi in nič trdi. Koliko dni naj bi se to sušilo, jih bom dočakala še letos ali naj dam v pečico?
Hvala.

Jaz jih dam na radiator, kar take direkt.

Uuu, kako smo hitri. Sem pomislila tudi na to, ampak se mi je zazdelo, da bi znali popokat?

Jaz sem dala na krožniške , pa na radiator in obračala vsak dan. Sem pa delala medenjake z dodatkom začimb, da dišijo.

Hitra, haha, sem ravno na netu in si vzela mal časa, sploh nisem videla, da je šlo za minutke ja;)).

No meni ni nič popokalo, res pa je, da radiatorji niso tako vroči, da ne bi mogel imeti gor roke recimo, neka vmesna temperatura in obračam jih ja, čim vidim, da se suši, že obrnem. Saj bi dala tudi jaz raje v pečico, ampak kaj ko mi nikoli ne uspe, vedno se kakšen zažge, no spremeni barvo v rjavo, tega pa ne maram. Nimam pa časa, da bi skoz kukala notri v pečico, kaj se dogaja. Tako nafilam vse radiatorje po bajti in v parih dneh je suho in lepo;)). V kakšen testo zapiči še kakšen klinček, bo dišalo mmmmmm.

OJ
Jaz pa sem dala peči na 125 stopinj za pol ure, nato pa še na radiator za kak dan.
Niso nič popokali in lepo so se posušili. Spet je pa vse odvisno od debelosti testa……….

SREČNO!

pmrnčk, bimba veliko dela s slanim testom in pravi, da ga suši v pečici na 50 stopinj, traja pa kr nekej cajta!

najlepše se suši če imaš možnost nekje v stanovanju……jaz dam na ravno podlago pa nekam na omaro…..recimo kakšna dnevna soba.kuhinja se mi zdi da je mal vlažna od kuhanja, spalnico ponavadi manj kurimo…..

jaz ga sušim kar v kuhinji na pultu(ponavadi kar na pekaču za v pečico), 1x vmes obrnem in to je vse. je pa popolnoma suho ne vem točno mogoče v 3 dneh, ali mogoče celo malo prej-odvisno koliko toplo imamo

<http://topi.moj-album.com/>

Hvala pupe, bom probala danes dat na radiator, če do petka ne bo trdo, bom pa dala v pečico, ker čez vikend moram nujno pobarvat! Jaoooooo…

Jaz sem v testo vmesila cimet v prahu…

Nato sem delala venčke, na katerih je ogromno mini jabolk, hrušk, grozdja in orehov… Za peške sem uporabljala klinčke.

Vse to daš na pek papir in v najtoplejši prostor v hiši. Če imaš v dnevni omaro, ki se konča pod stropom, kar tja gor. Sicer pa v bližino radiatorja.

Jaz sem probala tudi v pečici, pa je spremenilo barvo.

Mira-1

New Report

Close