Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom slabosti steklokeramične plošče za kuhat

slabosti steklokeramične plošče za kuhat

prosim za vaše izkušnje! ne poznam nobenega, ki bo jo imel, me pa zanima, ali so kakšne slabosti (v prospektu jih samo hvalijo).

hvala, pipi

mi jo imamo in smo zadovoljni. Če hočš imeti skozi brezhibno čisto je to problem, ker je črne barve in se že prstno odtisi poznajo, drugače pa je vse super.

zelo počasne so (pa čeparv trgovci drugače trdijo)… kavo kuhaš najmanj 3-5 minut. nekje pri 20 minutah steklokeramična plošča “dohiti” plin, vse ostalo pa dlje traja. ali pa če pogrevaš je plin precej hitrejši.

Midva imava indukcijsko- hitrejša kot plin,odzivna kot plin, čiščenje- lažje ne bi moglo biti, izgled -kot vse steklokeramične, slabosti- po 4 letih uporabe jih še nisva odkrila. Skratka- eden boljših gospodinjskih nakupov, nikoli ne bi imela drugačne!!!
lp,Anchy

Tako je. Prava izbira je indukcijska plošča. Ker je malo težje s posodo, je, vsaj zame, najboljša izbira kombinirana plošča: 2x elektrika, 2x indukcijska.

Posodo sva kupila v Ikei: najprej nama je bil všeč dizajn, potem cena, potem sva ugotovila, da je primerna za indukcijske plošče in odločitev je bila zelo enostavna….Imava 4x indukcijo!

Moja slaba izkušnja na dopustu s to ploščo, ki je imela sicer samo dve kuhalni površini je ta, da ne gresta dva velika lonca gor. Zaradi robu je en lonec na enem koncu bil v zraku.
Kolegica ima kombinirano 4 plin + steklokeramično in uporablja samo plin.
Stvar navade in odločitve.

Če bi menjala kuhalno ploščo, bi se sigurno odločila tako, kot gost. Zdaj imam steklokeramično in sem z njo zadovoljna. Prej sem imela plin + elektrika in v glavnem kuhala na plin. Na morju kuham na plin, pa ne vidim kakšne posebne prednosti. Za kombinacijo 2x elektrika in 2x indukcija bi se odločila zaradi AMC posode, ki ima hitro pokrovko in se ji ne mislim odpovedat.

LP

AMC posoda dela na indukcijski plošči, res pa je, da pred leti ni bila primerna. Moja mami bo ravno zato vzela kombinirano ploščo: 2+2-. Hitri pokrovki se tudi ona ne misli odpovedat :), njena AMC posoda pa šteje že nekaj let…

hej!

mi tudi razmišljamo o indukcijski – 4x

a mi lahko zaupaš proizvajalca vaše kuhalne plošče?

naaaajlepša hvala!

Steklokeramika je enostavna za čiščenje. kar se pa hitrosti tiče je pa praktično vse odvisno od posode. Če je dno samo za desetinko milimetra zvito, ne zavre celo večnost. Tudi prevodnost je različna. Edina posoda, ki se ne zvije in dobro prevaja toploto je WMF. Moja izkušnja. Je draga, ampak doživljenska.

AEG, preden sva jo kupila sva preštudirala teste teh plošč in se na podlagi tega odločila. Po lastnostih sta bili najboljši AEG in Miele, vendar je bila Miele takrat za 100 tisočakov dražja…Ko gledaš lastnosti indukcijskih plošč, je pomemben tudi podatek, koliko energije porabi plošča v stand-by položaju- torej ves tisti čas, ko ne kuhaš.Razlike so precejšnje!
lp 🙂

najlepša ti hvala za odgovor in opozorilo!:)

lp

Marja tole je pa čisti strel mimo. Posod za steklokeramično pa tudi indukcijsko ploščo je kar nekaj, s tem da so več kot enkrat cenejše kot WMF, npr. Fissler, …… in služijo enako dobro, svojemu namenu.
Vsak hvali svoje. Moja mama že 40 let uporablja posodo od EMO Celje (ne na steklokeramiki, da ne bo pomote)

Lp Maja1

navadna steklo keramika:

ko šprica mast, šprica povsod – groza, ker moraš najprej pobrisat ploščo preden jo prikolpiš, ker drugače se žge

ko gre kaj čez je pa še hujše

jaz bi imela spet plin, ker za indukcijsko se mi zdi, da je predraga, pa še vsa posoda ne paše

Tudi Fissler se je zvil. Žal. Pa ne samo meni, ampak tudi molji prijateljici. In me globoko razočaral. Mogoče je bila kakšna slaba serija….. Ampak tolk dnarja sem dala za pisker….. Fisslerja pač ne kupim več. Pa ni enkrat cenejši od WMF, ampak sta malo bližje cenovno skupaj.

AEG 4 indukcije je 260.000,00 polna cena, 2+2 je nekaj malega cenejša.V času pohištvenega sejma so popusti znatni- se jo da dobit za 200 tisočakov.Sveže preverjeno v sredo.
lp,anchy

Mi imamo steklokeramično ploščo že več let in smo zelo zadovoljni z njo. Pa kaj če kdaj voda prek gre, pa pač obrišeš. Ali pa, če je malo prevelika ali pa premala posoda pa tudi ni nič narobe. Uporaba steklokeramične plošče se ne pozna pri uporabi elektrike (dejansko še malo privarčuješ, kajti toplota se ugasne ko je plošča zadosti vroča, in ponovno spet prižge , ko toplota pade – tako, da dejansko varčuje energijo). Jaz bi jo priporočala. Vsak se lahko navadi na steklokeramično ploščo, samo probat je treba ,pa nič se ne bojte.

Lep pozdrav!

Moj komplet od Fissler-ja je stal 72.000 SIT (pet posod), ne vem ali je WMF v tem cenovnem nivoju. Ko kupuješ posodo pa mora le-ta biti namenjena posebaj tudi za indukcijsko ploščo. Je pa res, da jaz indukcijske nimam in ne morem reči ali bi se na njej zvila, za navadno steklokeramično je super.

LP

New Report

Close