Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina slabost v želodcu, vrtoglavice in glavobol

slabost v želodcu, vrtoglavice in glavobol

Spoštovani!

Najpogostejši razlogi so panični napadi, nizek krvni tlak, vnetje želodčne sluznice ipd. Opis je tako srkomen, da težko dololočim.

Ali glavobol traja te dva dneva, ali ste mislili dlje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pozdravljeni,slab mesec me muci slabost skozi cel dan,spahovanje,cuden obcutek v zelodcu in pa glavobol v predelu cela in za ocmi.noseca nisem,sem pa 4mesece po porodu.zdravnik ugotovil vnetje zelodcne sluznice,predpisal tablete ranital.nic ne pomagajo.
Koliko casa se zdravi to vnetje?zakaj me vsak dan boli tudi glava?kri je bp,scitnica in jetrni testi tudi.
Hvala

Pozdravljeni,
gastritis se pozdravi v nekaj dneh do največ v 1 tednu. Predpisujemo zdravila iz skupine inhibitorjev protonske črpalke, na primer Nolpaza 20 mg, kar se dobi v lekarni tudi brez recepta. Če še ni dobro, poskusite ali pa pojdite nazaj k zdravniku. Seveda je smiselno narediti tudi dihalni test, če imate bakterijo HP, ki je lahko povzročitelj vnetja.
LP!

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

Pozdravljeni !
Začelo se je pred skoraj enim mesecem z slabostjo . slabost je bila tako huda a le za par minut (bruhala nisem) potem se je umirlio ampak sem nardila napako ker sem za kosilo jedla začinjeno hrano in slabost se je vrnila . Tri dni sem samo ležala in splala potem sem šla k zdravnici je rekla , da je problem z kislino . Tablete so mi pomagale a ne za dolgo oz. zdej je tako še vedno čutim pekoče po grlu , želodec boli a zelo malo ampak najbolj kar me moti je slabost in ko mi je slabo sem še panična . Da še omenim stara sem 19 let , dosti pod stresom , kadilka , v preteklosti sem spila dosti kave , težo imam normalno (suhe postave) . Zanima me kako bi si lahko sama pomagala proti tej slabosti ?

Pozdravljeni,
zelo verjetno imate gastritis. Klinična pot diagnotike in zdravljenja je priporočena, preberite prispevek pred vašim vprašanjem.
LP!

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

Pred kakšnim tednom so se mi pojavile bolečine približno na sredini hrbta ter prsih na predelu zličke. Ponavadi se bolecina pojavi zvecer redko cez dan. Slabosti ne cutim tudi apetit je normalen prav tako urin in blato nista nic posebnega. V sredo imam zdravniski pregled za sluzbo, k svoji zdravnici se nisem sel ker je trenutno na dopustu. Zanima me kaj postoriti. Starost 31 let kadilec, obcasno tudi kaj alkohola.
Najlepsa hvala za odgovor.

Pozdravljeni,
lahko gre za vnetje sluznice požiralnika ali želodca, kar je najpogostejše. Sami lahko zmanjšate kislino z opustitvijo nezdravih navad, jemanjem zaviralcev nastajanja kisline ali zdravili, ki kislino vežejo. Lahko pa so vzrok tudi druge bolezni. Če vas ob naporu ne boli, je skoraj sigurno bolezen srca izključena. Vseeno bi vam pregled pri zdravnici svetovala.
LP!

New Report

Close