Najdi forum

šivi na obrazu

Sin ,5 let,je padel in si poškodoval brado. Ima 1 cm presekano, sedem šivov.

Kaj mi svetujete za nego? Kako po odstranitvi šivov?

Tudi ko šive odstranijo je rana še sveža, verjetno jo moram zaščititi ali je bolje da ne.
Ko bo jedel, se tuširal se bo umazala in verjetno je bolje, da je še nekaj časa zašćitena.

Kako pa je z mazanjem, naj začnem takoj ali ne?

hvala za pomoč

Brazgotino se maže, ko ni več hraste, drugače lahko več škode narediš kot koristi. Obstajajo kreme v lekarni (contrakel ali nekaj takega), ampak isto “pomaga” tudi bepanthen ali kakšna druga mastna krema.

--------------------------------------------------------------------------------- Prevajanje: http://www.parisienne.si/ Medved z otoka, zgodba za otroke: http://www.alba2000.si/otro%C5%A1ke-knjige-in-pravljice/96-medved-z-otoka.html

Ko šive odstranijo je rana več ali manj že suha. Zdaj ko so šivi torej pustiš.

Drugače pa si zapomnite nekaj: ni važno s katero kremo mažeš, samo mastna naj bo. Lahko je čisto navadna solea.

Tudi moja hčei je dobila v ponedeljek 4 šive nad očesom. Jutri ji zamenjam gazico, v torek ji poberem šive ven, če ne bo nič več ven teklo, jo v sredo namažem z bepantenom in to je vse. Ne tako komplicirati, no.

Ti predlagam, da naj ima do odstranitve šivov raje na šivih kakšno gazico – sama sem porezala stranska dela, da se čim bolj zrači – potem po sedmih dneh mora biti vse suho. Če se zamaže, mu normalno obrišeš, magari s svežim papirnatim robčkom in malo tople vode. Pri otrocih se te stvari itak zelo hitro celijo, tako, da ni težav..

Hvala za odgovore.

Torej, ko se šivi odstranijo lahko začnem mazati z Bepanthenom in to je dovolj?

naša ta mala je imela nekaj šivov na čelu.

kot prvo, naj jih ne vzamejo prehitro ven… od perfektnega šiva (na previjanju so bili presenečeni, kako je lep), ker so šivi bili prehitro odstranjeni, se je rana odprla in razširila naknadno … recimo temu v roku 15 dni po odstranitvi šivov je v širinu merila 4 mm (sam šiv je bil daljši), pred tem pa je bila 1-1,5 mm

Ko pa šive odstranijo dajo še za kakšen dan gazo gor.

Mi smo v lekarni nabavili kremu – ne spomnim se natančno naziva (dermaflex?), ki ima silikon in je namenjena ranam.

Ni poceni, cca 40 €, mala tuba .. ampak rabiš pa milimeter na dan.
Bistvo kreme je da vsebuje silikon in se ne vtira ampak samo nanese .. ta silikon vrši neke vrste pritisk in po pol leta mazanja 2x na dan je rana komaj opazna

Bi samo dodala, da pri umivanju rane ne uporabljaj papirnatih robčkov in tople vode temveč sterilno gazo in fiziološko raztopino. najbolje je pa samo fiziološko raztopino zlivati gor, da se spere in hitreje celi.

Pa vse bo v redu. Če ima na 1cm 7 šivov, so mu to zelo skrbno zašili. Mojemu so tik pod nosom na 1 cm naredili dva šiva, s tem, da je en šiv popustil, ker se tam koža stalno razteguje, ko govoriš in ješ … A se je vse lepo zaprlo in se po treh letih sploh ne opazi. Rana mora biti pa suha in zaprta, ko šive pobirajo, če ni, potem rana potrebuje posebno nego, ki jo bo povedal zdravnik ali pa med. sestra, samo ne šparat z vprašanji!

Vse bo ok!
lp .

Če hočeš biti zasigurana, naredi, kot svetujejo lepotni kirurgi. Kupi proxy-strip obliže ali pa vprašaj v lekarni za silikonske obliže za lepše zaraščanje brazgotin, so različnih velikosti, pa jih lahko režeš. Ti tudi držijo kožo skupaj, da ni posledic, kot jih opisujejo ene zgoraj. Uporabijo se lahko takoj, ko ni več rane, lepiš jih pa ene 6 tednov. Menjaš pa ne prepogosto, da po nepotrebnem ne razteguješ kože in da se brazgotina ne razširi.
Sicer pa mislim, da se bo s to ranico izšlo vse v redu.

New Report

Close