Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja sedeča kopel iz hrastovega lubja

sedeča kopel iz hrastovega lubja

Zanima me, kako naj pripravim to kopel, koliko naj bo vode. Po navodilih na škatli piše 1 velika žlica na pol litra vode… kam naj dam pol otroka sedet? Ali naj povečam domerek in dam več žlic in napolnim banjico, da lahko lepo notri sedi? Ali naj naredim bolj “gosto” in razrečim z vodo? Koliko časa naj otrok notri sedi? Kdaj lahko pričakujem izboljšanje? Gre za plenični izpušaj na predelu velikih sraminih ustnic pri leto in pol staremu otroku.
Nikoli prej ni imela izpuščajev, sploh ne takih, tako da se s tem ubadam prvič. Ker pa je ravno prebolela prehlad, je nočem vlačit po zdravstvenih domovih, po navodlih sestre se pa nič ne znajdem… Sedeča kopel…?? Kako je pa naj naredi? Mažem jo pa z Mustela kremo za plenične izpuščaje. 5 dni je že mimo, izboljšanja pa še ne opazim.
Kaj mi svetujete?
Hvala!

Ja, madona no, če piše žlica na pol litra, daš 2 litra in 4 žlice – a ni to logično? A peciva nikoli iz dvojne mase ne pečeš??? Joj, joj. Drugače pa jo lahko tudi ob vsakem previjanju umivaš s tem prevretkom, namesto z vodo. Lahko, da ima deklica glivično okužbo, v tem primeru bo treba najt ustrezen antimikotik (lamisil, canesten, daktarin…) in tudi le čaj ne bo pomagal. Lahko je tudi od plenic in jih bo treba zamenjat ali je zadaj skrit kak uroinfekt – če po 5 dneh “samopackanja” ni bolje, bi bilo daleč najbolj modro, otroka peljat k pediatru, preden še kaj zapackaš – se ti ne zdi?

nasvet pa takšen…
kdo pa sprašuje, koliko je dvojna masa za pecivo… tj. večja količina lubja in vode… sprašujem, ali to lahko naredim… ker v pol litra je ravno ne morem dat sedet v krožnik!?!
Vseen hvala, sem mislila, da ste tukaj pa vseen bolj prijazni…

Če daš 10 žlic in 5 litov vode,pa pač v kakšen lavor,ravno toliko,da bo imela celo ritico v vodi, bo ravno tako uredu. Pa ne sekiraj se, tukaj so večina tako “prijazni”.;)
Jaz sem moji,po navodilih moje stare mame skuhala približno dva litra čaja iz materine dušice in sem jo dala sedet v to in umivala sem jo tudi s tem čajem, pa se je kmalu izboljšalo.

Oprosti, samo sprašuješ res stvari, ki so logične. Pomembna je koncentracija, ne končna količina. In seveda, če rabiš večjo količino prevretka, ga pripraviš več litrov in ustrezno povečaš količino lubja. Takšno razmerje je v navodilih zato, ker se ga uporablja recimo za nego kože na obrazu in ga imaš pol litra čez glavo dovolj.
Punčka naj bo čim več brez pleničke, ne umivaj je z milom, kremo namaži čisto na tanko, previj jo čim večkrat.

Pa halo? A res ne premoreš 5 pik osnovne logike?? Napisano je osnovno razmerje – žlica na pol litra. Koliko faksov rabiš, da ugotoviš, da če rabiš VEČ tekočine, rabiš tudi več suhe snovi, če želiš imeti enako koncentracijo?? Sicer gre pa za čaj, pa še to za umivanje – ne za dinamit. Žlica gor ali dol ne bo panike.

Kam je šla osnovna sposobnost razmišljanja menda odraslih ljudi??

hvala, sej to me je zanimal… pa po možnosti tudi vaše izkušnje…

(glede koncentracije pa… prvič sploh slišim za hrastovo lubje – zdravilo, torej prvič se s tem ubadam in po moji logiki, ki mi veleva, da kamiličnega čaja ne smem narediti preveč koncentriranega, ker povzroča draženje… se sprašujem tukaj enako… če pa obdržim enako koncentracijo pri večji količini, lahko s kamiličnim čajem naredim samo še več škode na koži… torej ni vsak čaj “čaj”… tako sem jaz sklepala in očitno naletela na tebe, ki te ravno pesti PMS. Saj bo bolje! Ne razburjaj se preveč!)

mene bolj skrbi, če je tole sploh okej za tako malo dete!

Jaz bi uporabila lepo še ribodermin, glej,d a se pleničke menja večkrat, da je čim manj brez plenicke in vsakič na debelo namazat z riboderminom…kaj pa če gre za glivično vnteje, potem boš morala uporabit canasten…kaksen spuščaj je, kot osip, več manjših rdečih ali en sam velik?

Jaz te pa razumem kaj sprašuješ. Čeprav sem starejša imam tudi včasih pomisleke – ne glede logike, ampak vprašat ni greh. Samo tle je tole. Naredi bolj blago pa bo, saj škoditi ne more. Ampak kot je ena zapisala, mogoče je pa tole za malo detece za začetek zdravljenja kar premočno.Upam da pozdravita, pa ne preveč časa packat doma. Pojdi če ne bo bolje k zdravniku, saj za to pa so. Če ti bo svetoval enako kot bi delala sedaj, boš vsaj pomirjena. Srečno. Ženske ampak ste pa res žleht, grdo od vas. Če bi komplicirala okol brisač, pa ne bi bilo problema a ne.

Če ne bo šlo v treh dneh nazaj, jo nesi k pediatru pokazat.- pod nujno, da ne bo kakšno vnetje rodil posledica takega packanja.

Sicer pa priporočam, da ukineš plenice in jo navadiš na hlačke bombažne, pa bo takoj vse dobro.

Srečno,

Karmen

In zakaj ne bi bilo? Zadeva je naravna in učinkovita. Jaz sem poparek hrastovega lubja uporabljala pri obeh otrocih že od malega, ko se je zgodilo, da sta imela rdeči ritki. Vedno je pomagalo.

izpuščaj se nahaja predvsem na velikih sramnih ustnicah, ta vidni del. Torej še na koži, ne spusti se nižje dol. Mal rdečih pikic je na ritki in to je to. Zgleda pa kot da bi komar popikal zelo na gosto. Dvignjeno je od nivoja kože. Ni hrast, se ne lušči, je mehko na otip in zgleda da jo nič ne moti. Večji del dneva jo imam samo v gatkah in ima že celo stanovanje polulano :)).
Gremo danes k zdravniku, čeprav jo mažem tudi s Canestenom in tako ali tako dobiva antibiotik za zaščitoc(led.refluks).

Hvala za navodila in komentarje.

Hej! Upam, da sta šli k zdravniku, čene pa jutri takoj. Pa ne zato, da je kaj nevarno, ampak ne matraj punčke – zdravnica ti bo dala en lonček paste, enkrat namažeš pa je že 80% boljše – čez dva dni izpuščaja ni več. Saj so ta domača zdravila bolj zdrava, a za takole reč…jaz grem po mazilo in je.

LP

smo šli k zdravniku, dala mazilo, baje bo v treh dneh bolje…
hvala za skrb in nasvet!

New Report

Close