Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva še enkrat dvojčki

še enkrat dvojčki

DOKTOR PUŠENJAK !

Vidim , da potrebujete natančne podatke , da sploh konkretno odgovorite na zastavljeno vprašanje . Kot že rečeno imam , monohoriantne biamniantne dvojčke , katere ste mi našli šele v 21 3/7 tednu.Redno obiskujem ambulanto za pataloško nosečnost , merim si trebuh , o transfuziji dvojčkov že vse vem , ne vem pa veliko o tem kar sem vas vprašala v prejšnjem sporočilu ( kakšen porod me čaka , razvoj dvojčkov v primerjavi z enojčki ).Upam , da bom tokrat zadovoljna z vašim odgovorom .

HVALA IN LEP POZDRAV.

Spoštovana Miša,

če bo do 37. tedna ali včasih celo dalj vse v redu in bosta dvojčka enakomerno rastla ter serazvijala ter ne bo prišlo do drugih zapletov, ki jih vse že pozanate, ter bo vsaj prvi dvojček ob porodu obrnjen na glavico potem se ob skrbnem vodenju poroda lahko rodita tudi po naravni poti. Krkoli pa bi šlo narobe bo verjetno povod za carski rez.
Pri monohoriatnih dvojčkih je toliko različnih možnosti, da vam celotnega vejevja možnosti in odločitev v zvezi z njimi ni mogoče predvideti, žal. Poglavitni razlog je tudi pomanjkanje konkretnih izkušenj, saj je stanje redko in ima nešteto minimalno razlikujočih se možnosti razvoja ter možnih komplikacij – v glavnem pa gre v 90% primerov vse v redu.

New Report

Close