Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina sarkoidoza

sarkoidoza

Ali ima kdo osebne izkušnje s sarkoidozo, oz. njenim zdravljenjem? O tej bolezni vem samo toliko, kolikor sem prebral na nekaterih spletnih straneh, vse skupaj je precej suhoparno in zelo strokovno napisano. Hvala in l.p.

Če se ne motim je to bolezen pljuč? Moj fant jo je imel približno 4 leta nazaj.Takrat je bil star 25let. Pojma nima zakaj in kje jo je staknil. Najprej so mislili, da je tuberkoloza, vendar so to potem izključili in ugotovili, da je sarkoidoza. Dolgo časa(mislim da leto) je jedel neke tablete, potem se je stanje izboljšalo. Seveda pljuča niso v redu in nikoli ne bodo, je pa menda bolje. Je pa nekadilec, kadil je v najstniških letih, pribl. 3 leta ( mogoče takrat tako strastno, ali pa mu dim res zelo škodi). Ni imel nikoli posebih znakov (ni težko dihal ali kaj podobnega), bil je res to šok, za vse. Občasno je imel(ima še sedaj včasih) rdeče oči, samo ne vem ali je to od tega.
Upam, da nisem zamešala in da je to to, kar sprašujete.
lp

Hvala, Ioli! Moji prijateljici so odkrili sarkoidozo zaradi nekih madežev po nogah. Baje jo ima na pljučih, tako kot vaš fant, ampak tega sploh ne čuti. Ali so imele tiste tablete kakšne zoprne stranske učinke? Lep pozdrav

Ne mislim, da ni bilo skoraj nobenih stranskih učinkov.
lp

New Report

Close