Najdi forum

Sani za enoletnika

Pozdravljene!

Sinko bo kmalu star eno leto. Z možem bi mu kupila sani za malčke. Razmišljava o lesenih z naslonjalom.
Kakšne sani imate za približno toliko stare otroke in kje bi jih lahko kupila?

Hvala.
Lep sončen dan,
Bouha

Mi smo podedovali lesene sani od moža,kupili smo le stolček in smo zelo zadovoljni.Letos jih bo imela že naša tretja dva pa bosta na smučah.Lp

pri nas imamo pa PLASTIČNE SANI ekosnow. TUDI MOJ MOŽ SE JE ZELO ZAVZEMAL ZA LESENE, PA MU ZDAJ NI NITI MALO ŽAL, DA SEM GA PREPRIČALA ZA PLASTIČNE! – so zelo lahke (otrok jih kmalu lahko sam vleče!), povsod zaobljene (zato dosti manj nevarne od težlih lesenih), z naslonjalom ali brez, zelo stabilne, trpežne … kupili smo jih naši enoletnici pred tremi leti, smo zelo zadovoljni in jih ne bi zamenjali za lesene.

LP
TISA

Se strinjam s Tiso. Tudi mi smo lani kupili plastične, poleg tega, da so res izredno lahke, jih brez problema vlečeš tudi po asfaltu in so zelo stabilne.

Vesna

Zanima me še, kje jih lahko kupim?
Hvala,
Bouha

Mi smo jih lani v Sport 2000, sem pa jih videla v vseh športnih trgovinah.

Vesna

Pri nas imamo lesene ze tri leta in jih nikoli pod soncem ne bi zamenjali za plasticne predvsem iz varnostnih razlogov. Tisa in VesnaL, a vama ni nic mar za varnost vasih malckov. Kljub temu, da so lahke za vlecenje po snegu in asfaltu, pa so se lazje za nevaren spust in padec po hribu. Bistvo je, da se z otrokom tudi sami malce vozite naokoli na saneh in ne le, da cvekate vzdolz hriba in jih opazujete.

Sama sem videla ze veliko, tudi hudih padcev iz plasticnih saneh in svojim otrokom teh bolecin ne privoscim.

Bouha, odlocitev pa je seveda tvoja.

Draga Teda!
Sicer ne vem, po čem sklepaš, da čvekam, ko se moja malčica vozi s plastičnimi sanmi in se mi to ne zdi preveč prijazno, a bom vseeno skušala biti prijazna in ti še enkrat razložiti, zakaj se meni zdijo plastične sani dosti varnejše od lesenih!
Lesene sani so (po mojem mnenju) zelo nevarne, ko se otroci (ali odrasli) na sankališču, kjer je več otrok, po nesreči zaletijo! So trde in težke, imajo vogale, medtem ko so naše plastične povsod zaobljene. Če se prevrnejo na otroka, so dosti težje in lahko poškodujejo otroka, kar pri naših plastičnih skoraj ni mogoče.
Mi smo se doslej največ sankali na majhnem, ne preveč strmem hribčku, kjer otroci nimajo velikih hitrosti, pa se je kljub temu večkrat zgodilo, da niso obvladali sani, ali pa se kdo ni pravočasno umaknil iz ravnine in je prišlo do trčenja. kadar so bile v nesreči lesene sani, je bila večkrat posledica jok, pa marsikdaj tudi buška ali odrgnina. Ne boš verjela, kaj vse počnejo šestletniki s sanmi – da se lesene sani ne prevrnejo, tega jaz ne morem potrditi. Pri normalni hitrosti in brez neumnih eksperimentov se naše plastične sani niso še nikoli prevrnile. Ko pa otroci začnejo eksperimentirati, takrat pa se prevrnejo tako lesene, kot plastične! Pa imam raje, da na mojega otroka padejo plastične, kot lesene sani.

Drugače pa sem pristaš lesenih in naravnih igrač in menim, da je les dosti toplejši in prijetnejši material, kot plastika. Vendar ne vedno in povsod. Pri saneh prisegam na plastiko in kot vidim, nisem edina.

Pa še to: Naše sani so dovolj trpežne, da se na njih pelje očka, mami in naša malčica!!! Glede na to, da se je naša štiriletnica do lani rada sankala le, če je poleg nje sedel tudi kdo od staršev in da oba uživava v sankanju, smo to počeli vedno v dvoje. Morda jaz lani malo manj, ker sem bila noseča. Je pa malčica strašno uživala, ko je lahko sama vlekla in potiskala sani, po ravnini ji je uspelo vleči celo mene!
Veliko snežnih užitkov v letošnji zimi in čim manj padcev in nesreč – s plastičnimi ali lesenimi sanmi!
TISA

New Report

Close