Sakroiliolitis
Zanima me, če je možno, da sakroiliolitis vpliva na zanositev. Namreč v drugo nikakor ne uspe.
Namreč, v prvi nosečnosti po 30.tednu sem trpela grozne bolečine v spodnjem delu hrbta, širile so se v zadnjico. Po porodu so se bolečine nadaljevale, MR je pokazal otekline na območju križnice. In zdravniki si kasneje niso bili enotni ali je šlo za kak stresni zlom ali sakroiliolitis
spoštovani,
v teoriji vsako vnetje v telesu lahko zmanjša verjetnost zanositve (zlasti pri aktivnih revmatičnih obolenjih, kamor lahko v določenih primerih spada tudi sacroileitis), ni pa to absolutna ovira za zanositev, saj ženske kot vidimo zanosijo v včasih nepredstavljivih okoliščinah.
No, če so markerji vnetja negativni, bi ne smelo vplivati na zanositev/nosečnost.
Pozdravljeni,
tile vnetni parametri bi načeloma naj bili povišani v času, ko je prisotna bolečina, če prav razumem. Kaj pa, ko bolečine ni?
Ko me bo naslednjič zelo bolelo, bom namreč šla kar samoplačniško dat kri za vnetne parametre. Pomeni sedimentacijo pa še kateri drug ta parameter bi lahko imel vpliv na plodnost?
Sedimentacija eritrocitov ima kak pomen le pri revmatičnih obolenjih, sicer pa izgublja na pomenu. Od parametrov vnetja poznamo še CRP in levkocite v rdeči krvni sliki.
če so vrednosti zvišane, to pomeni prisotnost vnetja, vnetje pa je lahko problem za zanositev in “narava” se nosečnosti ob aktivnem vnetju sama izogiba.