Najdi forum

Ali pa kateri od hrtov…

NikaT
Tako sem se odločila ker sem se.Že vem v kaj se spuščam z rottweilerjem,naj te ne skrbi.Dovolj vem o psih in njihovem vedenju.

Kako odrezavo od nekoga, ki išče informacije … Sicer so ti pa že vse povedali, odločena si, kakšno pasmo boš vzela, zdaj pa samo poišči legla pa mirna bosna.

Adijo.

vau
Ne vem zakaj se ti zdi odrezano.Kot sem povedala imam svoje razloge,informacije pa iščem zato ker ne vem kje psa vzet.

Dejansko ne veš čist točno, katero pasmo bi. Malo so ti všeč rotiji pa labiji pa malo morda dobermani…in ko si dobila iztočnico do drugih psov, si se počutila napadeno in se “obranila” s stavkom, da ti pa že veš, kaj iščeš in ne rabiš soljenja pameti drugih. Pa sploh ni bilo mišljeno kot soljenje.

Veš, kje psa vzet, KZS so ti svetovali, samo ti ne paše, ker nisi prepričana, katerega vzeti (mimogrede rotije pa labije legla imaš na voljo.) Nazadnje ga boš tak pri Matoši vzela. Pa po 2 mesecih pokopavala.

vau
Kot sem povedala razmišljam med labradorcem in rottweilerjem in ni dvakrat za rečt da bom vzela oba.Pa ne bodi pametna.Nihče ni omenjal dobermana.Drugače vem dovolj o psih, ampak o dobrih vzrediteljih nimam pojma.Pa vsaka informacija prav pride.Če si se prišla kregat kar pojdi.Drugače pa kot si rekla je res veliko legel,ampak kakšnih.Pri nekaterih temah so ravno opozarjali da pazi kje vzameš psa,ne mislim pa imeti bolanega psa.

Saj ravno to je to.
Nisem ti tega napisala, ker bi me skrbelo, da ne veš v kaj se boš spustila z rottijem ali labradorcem ampak zato, ker sta si ti dve pasmi karakterno tako zelo različni, da res ne vidim, kako lahko trdiš, da si odločena.

Yo pomoje hrti pa tudi kake bull pasme zanjo niso primerne, ker bo pes bival zunaj

Nisem rekla da bo 100% zunaj,če tidve pasmi nujno rabita hišo (povejte)bosta noter.Če pa bi se odločila za mopsa ali kaj podobnega bi bil absolutno noter.Odločena pa sem se ker ju imajo pri sorodnikih pri njih sem ju vzgajala in se veliko družila z njima (ker niso imeli časa).

Ti dve pasmi ne potrebujeta nujno hiše in bosta v primerno urejenem pesjaku prav tako čisto zadovoljna (mogoče pesjak malo nad zakonsko določenim minimumom, seveda s primerno izolirano dvoprekatno uto itd.), saveda pa samo če bo izpoljnjen tudi pogoj bivanja z lastnikom, ki se bo s psom dovolj ukvarjal. To ne pomeni le rednih sprehodov ampak tudi sicer druženja s psom, vaje trikcev, igre, dela, čohanja.

Osebno se mi pesjak zdi primeren kot prostor kjer pes ponoči spi in pa kjer pes počaka, da se vrnemo domov (iz šole, službe…) preostali čas pa naj bi preživel z nami. Če temu lahko zadostimo v vseh pogojih in vsakem vremenu super, če pa ne, je mogoče bolje razmisliti o tem, da ima pes vstop tudi v hišo, vsaj čez dan. Tako je čez dan skupaj z nami tudi, ko se ne ukvarjamo direktno z njim in nam je na “dosegu roke”, ko najdemo nekaj minut za ponovitev trikca, da ga pobožamo in da smo pač trop tudi jeseni, ko vreme ni lepo in pozimi ko sneži, in aprila, ko je aprilsko vreme in smo neprestano prehlajeni ali pa v času, ko se je potrebno pospešeno učiti, delati na projektu v službi…

Glede zunanjega bivanja je (kar se fizičnih potreb tiče) treba vzeti v obzir predvsem vrsto dlake in pa velikost psa. Majhni psi ne prenašajo dobro nižjih zunanjih temperatur (tudi otrok recimo zmrzne pred odraslim človekom), psi kot so hrti recimo, pa nimajo primerne dlake, ki bi jih zaščitila pred mrazom.

Jaz se sicer na podlagi dveh psov ne bi dokončno odločala za pasmo. Ne razumi narobe. Prav nič nimam proti temu, da si na koncu izbereš psa, ki bo rotty ali labradorec, ti pa vseeno svetujem, da še malo raziščeš tudi druge pasme in pse, da boš prepričana, da ti bo tista pasma, ki jo boš izbrala res pisana na kožo in ti psu, ki bo s teboj delil svoje življenje.

Hvala.Psa bosta kljub pesjaku ves čas z nami,veliko ju bomo sprehajala.

mene pa zanima ki bi se lahko rotwejleri oddajali jas bi enega imel

Malo si preberi po http://www.moj.pes.com in ostalih pasjih forumih o pasmi rotvailer, da se podučiš za kakšen karakter in namen jih vzrejajo.

Če hočeš pa kakega zastonj, pa pojdi v zavetišče ponj.

Rottweiler, če je prav vzgojen, je super pes. Sama imam že drugega, nikoli ne bi druge pasme.. v glavnem, zakon pes!

Rottweilerji se običajno oddajajo v zavetiščih, poglej pa si tudi na bolhi ali v oglasniku podarim. Vendar se mladiči skorajda ne oddajajo.

Psi, podobni RW so dostikrat v zavetiščih, to je res. Ampak zdaj odvisno ali želiš RW ali pa psa, podobnega RW.

Imam že tretjega Rotwailerja tako,da imam popolne izkušnje z njimi.
Kot prvo pesjak sploh ni primeren za Rotwailerja in kdo se tako odloči ne more imeti vseh čistih v glavi.Rotwailer je družinski pes in ne sme biti loćen od družine še najmanj pa od tistega katerega si vzame za vodjo torej je njegov prostor bivanja stanovanje.
Rotty tebi so obrazložili tako kot se spodobi in si pričela pametovati.Nikakor ti ne svetujem nabave Rotwailerja ker je iz tvojega pisanja razvidno,da nisi dorasla vzgoji take pasme oziroma sploh nimaš izkušenj z nobenim psom.
Tako,da ti svetujem da vzameš kako čivavo,da ne boš imela problemov.

Imam že tretjega Rotwailerja tako,da imam popolne izkušnje z njimi.
Kot prvo pesjak sploh ni primeren za Rotwailerja in kdo se tako odloči ne more imeti vseh čistih v glavi.Rotwailer je družinski pes in ne sme biti loćen od družine še najmanj pa od tistega katerega si vzame za vodjo torej je njegov prostor bivanja stanovanje.
Rotty tebi so obrazložili tako kot se spodobi in si pričela pametovati.Nikakor ti ne svetujem nabave Rotwailerja ker je iz tvojega pisanja razvidno,da nisi dorasla vzgoji take pasme oziroma sploh nimaš izkušenj z nobenim psom.
Tako,da ti svetujem da vzameš kako čivavo,da ne boš imela problemov.

New Report

Close