rolanje
Moja hčerka je dopolnila 4 leta in za rojstni dan dobila rolarje.Zdaj pa problem.
Kako naučiti otroka rolati,dama se nisem nikoli rolala,razen včasih sem drsala,kar pa seveda ni isto.
Prosim za pomoč,kako začeti,da bo punčka z veseljem rolala.
Ker imate sigurno dosti izkušenj in prakse vas prosim za nasvete in se vam že vnaprej lepo zahvaljujem.
Fani
Jaz nikoli nisem niti kotalkala niti drsala. Ko je hči dobila rolarje, me je tudi malo skrbelo, pa ne bi bilo treba. Postavila se je na rolarje, opirala se je name in zelo hitro začela sama rolat. Seveda ne takoj prvi dan, ampak je hitro napredovala.
Seveda pa je zelo dobra ideja tečaj, kot predlaga Tinkara.
Prihajajo počitnice in imajo tudi drugod organizirane tečaje rolanja. Lansko leto ga je obiskoval prijateljičin sin in pravi, da je bilo zelo zanimivo in da so se veliko naučili (v Celju).
Drugače pa smo tudi pri nas začeli rolati pri štirih letih, dva dni je bil več na riti kot na rolerjih, zdaj je pa že pravi “profesionalec”. Pa nobeden od naju ne rola.Otroci se veliko naučijo tudi od starejših otrok, ki jih vidijo na dvorišču.Seveda so zaščitna sredstva obvezna, čeprav se zdaj že “buni”, kaj vse on ne bi imel na sebi.
Uradno ni nikogar, ki bi imel tečaj v vašem kraju, sem pa zagnjavila na stadionu, da mi bodo koga izbrskali. Če koga dobijo, ti še sporočim (hi, hi, moja novinarska žilica!)
Zato pa mi je zgoraj omenjeni Luka – učitelj rolanja in kotalkanja – povedal, da imajo v nedeljo v Čateški toplicah v okviru neke proreditve tudi družinsko srečanje na rolarjih. Tvoja malčica in seveda vsi ste vabljeni, da pogledate kako in kaj. Zadeva se bo začela ob 11. uri, trajala pribl. 3 ure – animacija obiskovalcev, mini šola rolanja… Tam boš zagotovo lahko koga vsaj povprašala, kako se lotiti učenja rolanja svoje pikice in tudi tvoja punčica bo videla, kako je to zabavno… Želim vam lepo vreme!
tinkara