Najdi forum

roka

Nikjer nisem zasledila podobnega vprašanja, zato bom sama skušala opisati moj problem, ki me muči zadnji mesec. Od časa do časa mi leva roka čudno omrtvi, kar traja vsakokrat različno dolgo. Ko to preneha. za trenutek najprej začutim v roki toploto in potem je vse normalno. Ker se to ponavlja, me je začelo skrbeti, ker je podobno mrtvičenje v roki čutila tudi moja znanka, ki so ji kasneje odkrili raka na dojki.
Za odgovor najlepša hvala.

Spoštovani!

Kateri deli roke in koliko časa to traja – napad?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Omrtvičen je del od komolca navzdol, predvsem pa zapestje leve roke. To se mi je zgodilo doslej štirikrat in traja različno dolgo, od nekaj minut do nekaj ur.

Lep pozdrav!

Spoštovani!

Lahko bi šlo za sprmeembe v zapetju, ki pritiskajo na enega od živcev, kar alhko povzroča znake v tem področju. Ker ste stanje sčasoma slabđša, bo ste morali slej ko prej k zdravniku in na nadaljnje preiskave.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Ker opisujete mravljinčenje od komolca navzdol bi bilo smiselno ugotoviti ali imate morda vkleščen ulnarni živec v komolcu (sindrom kubitalnega kanala). Ulnarni živec je tisti ki poteka preko komolca in preko zapestja v mezinec in deloma oživčuje tudi lateralni predel prstanca. Najbolje ga zaznamo ko ob udarcu v komolec začutimo pekočo bolečino vse do mezinca (pravimo kot bi nas “stresla elektrika”). Opisujete tudi mravljinčenje v zapestju, kjer pa omenjeni živec poteka preko guyonovega kanala, tudi tam lahko pride do vkleščenja. V veliki meri je za taka obolenja perifernega živčevja značilna hladnost prstov, ker vi opisujete toploto je smiselno, da vas osebni zdravnik dodobra pregleda in ovrže sum na revmatske spremembe. Če roka oteka bo zdravnik pregledal tudi možnost motnje limfatičnega obtoka, ali če gre za težave prekrvavitve (raynaudov sindrom). Preiskava elektromiografija (EMG) pokaže prevodnost posameznega živca, mesto vkleščenosti in stopnjo obolenja, preiskavo opravljajo nevrofiziologi, čakalna doba je pol leta. Upam, da sem bil v pomoč

New Report

Close