Najdi forum

reklamacija – rutar

Kupili smo sedežno in ko smo jo doma razpakirali, smo opazili en madež in poškodovan predal za posteljnino. Ker se nam je mudilo za vrnit kombi, smo razpakirali šele, ko smo vrnili kombi, sicer bi jo kar naložili in odpeljali nazaj. A imate kakšne izkušnje z reklamacijami? A pridejo popravit, zamenjajo ali povrnejo kaj denarja?

Izkušnje niso važne. Pokliči tja in pošlji pisno reklamacijo. Naj pridejo sami po njo, sicer pa jim zaračunaj še potne stroške. Sedežno naj vam zamenjajo. Seveda boste spet čakali.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Se podpisem pod Marka.

V glavnem, preden pokličeš, moraš vedet, da imaš pravico zahtevat nov izdelek, ali pa celo ves denar nazaj. Lahko pa tudi zahtevaš zmanjašanje kupne vrednosti, če te madež ne moti tako zelo.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Če bi zahtevala zmanjšanje kupne vrednosti, a je preveč če zahtevam 50%? Napaki sta dve in tudi izdelava je bolj slaba, ko izvlečemo posteljo, ostane 1 cm razmaka in še za kake pol cm nižje je kot ostali del. Ne vem kako je pri drugih sedežnih saj tiste v trgovinah ne morem primerjati ker so vse napol razmajane.

To ti pa težko rečem, itak ti ne bodo kar tako ugodili. Veliko sreče in potrpljenja pri reševanju.

Slikaj, pošlji pisno reklamacijo s sliko.
Nato vsake 2 dni kliči. Ne napisat, kaj zahtevaš (povračilo, zamenjavo, zmanjšavo vrednost), počakaj na njihovo ponudbo, nato pa se pogajaj do nezavesti. In zahtevaj čim višje rangirano osebo.
In, ja treba bo veliko potrpljenja, ampak pravica, zakon in interes so na tvoji strani.

Z Rutarjem so sami zapleti.

Z Rutajem in Dipom imam same tezave. Ni vazno kaksne, je predolga zgodba, da bi jo zdajle napletala, vendar skoda zivcev za vsakodnevno klicanje, ker te itak ne bojo “smirglali”. Enkrat sem jih opozorila, drugic poslala pisno reklamacijo v Rutaja, en izvod pa na ispektorat. Ker se vedno ni bilo nic, sem inspektorja kontaktirala osebno, v enem dopoldnevu sem imela zadevo reseno. Kaj je v tvojem primeru najboljse, ne vem, upam, da boste nasli cimprej skupen jezik..cao!

Z Rutarjem so same težave. Na veliko se mu ognem.

Jaz pa moram povedat, da smo bili zelo zadovoljni z zadnjim nakupom pri Rutarju. Točno so se držali dogovorjenega roka dobave, obvestili so nas s smsom, da je pohištvo prispelo, posodili so nam kombi s polnim tankom!!! za dve uri, pohištvo so nam naložili v kombi, tako da smo ga le odpeljali in doma prenesli v stanovanje.

Ker sem slišala precej kritik, sem bila tudi jaz malo skeptična, vsako informacijo sem 2x preverila pri njih, če drži in se je vse ujemalo.

Bravo Zlatko (prodajalec v Rutarju)!

New Report

Close