Re: bolečine pod desnim rebrnim lokom!
Pozdravljeni!
Že nekaj mesecev občasno čutim blage bolečine pod desni rebrnim lokom…bolečine nikoli niso bile hude, pojavljajo pa se predvsem pri določenih gibih oz. položajih telesa, včasih pa zaboli, če s prsti pritisnem na prva rebra…drugih težav nimam..nisem napihnjen, blato normalno, želodčnih bolečin nimam…tako, da ne vem kaj bi lahko bilo…
Hvala za mnenje!
LP
Spoštovani!
Glede na opis bi pomislil na nateg mišic ali drugo kostnomišično bolečino zaradi dela, položaja pri delu… Če bi se bolečina pojavljala v zvezi s prehrano ali brez povezave z gibi, bi pomsilil na možnost žolčnih kamnov ali vnetaj želodčne oz. dvanajstnikove sluznice. V prvem priemru bi morale miniti same od sebe. Pomagate pa si lahko tudi z zdravili proti bolečinam.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Spoštovani!
Na mojo temo bi še dodal, da se blage bolečine pod desnim rebrnim lokom pojavljajo predvsem pri raznih predklonih, ali pa v določenih sedečih ali ležečih položajih…če spremenim položaj pa bolečina poneha…in nikoli ni trajala dlje časa. Veliko se ukvarjam s športom (tek, fitnes…) in pri naporih bolečine ni. Zanima me ali bi me žolčni kamni ali morda kakšno oblenje jeter oviralo pri aktivnostih in ali je možno, da gre za kaj takšnega tudi v mojem primeru. Razmišljam ali bi šel k zdravniku ali to ni potrebno…
Hvala za mnenje!
LP
Spoštovani!
To še bolj kaže na verjetni kostnomišični izvor bolečin. Kamni vas ne morejo ovirati pri aktivnostih, oz. se poslabšati. Seveda razen, kadar vas boli.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Izšla je zbirka treh priročnikov z navodili za bolnike. Vprašajte vašega zdravnika, če jo že ima, da vam lahko natisne navodilo za vaše zdravstvene težave http://www.drmed.org/index.php?k=4&n=551.