rdece pike
Pozdravljeni!
Dva meseca nazaj se mi je na stegnu pojavil rdec flek, pribl. 4×4 cm, nepravilnih robov, hrapave povrsine. Cez dan ali dva so se mi pojavili trije manjsi na predelu trebuha, cez par dni pa ogromno pikic po trebuhu in nekaj tudi na prsih, sem pa tja tudi kaksna pikica po rokah (celotna dolzina). Nobena sprememba ni srbela, samo bile so prisotne. Po dveh tednih je počasi vse izginilo, se mi pa od takrat po tusiranju naredijo rdece pikice po telesu, najvec po rokah v predelu od zapestja do komolca, vcasih celo cel predel rdec. Mocan obcutek suhe koze in srbenje, zato se namazem s kremo za telo, malo pomaga. Spremembe po tusiranju izzvenijo v roku 10-15 min.
Sampone za tusiranje in kreme uporabljam iste, tudi po drugih ista zgodba. Probavam se cimmanj tusirat, ampak vem, da to ni resitev. Se Vam morda sanja, kaj bi to lahko bilo?
Vnaprej se Vam zahvajujem za odgovor, lep pozdrav.
Pozdrav!
Podatki, ki jih navajate govorijo zelo v prid eni dermatološki bolezni, ki se ji reče P. Rosea, seveda ni moj namen postavljati diagnozo, vsekeko pa je to morda namig za osebnega zdravnika.
Lp
Najlepša hvala, sem jutri naročena pri os. zdravniku.
Imam pa še en problem, upam, da mi boste tudi tu lahko kako pomagali…na lasišču imam vsaj 4 “znamenja”, zelo svetle rdeče barve, kot barva lišajev, vendar se je na dveh mestih teh znamenj naredila nekakšna izboklina, trda, se ne premika. Odka sem te bulice opazila, me tudi nekako žge, špika v tem področju. Zadnje par dni imam tudi glavobol na tej strani in čuden občutek napetosti v očesu. Zanima me, kaj je lako ta “bulica”, po ogledu ne zgleda podobna zamašeni lojnici, se ne premika, zelo trda. Zelo me je strah namreč kakšnega raka, pred kratkim sem si na žalost dala odstraniti nekatera znamenja po telesu z elektrokoag., vem, napaka! Ampak po toči zvoniti je prepozno. sicer se je vse lepo zacelilo, dve malo večji rani se še celita. Na kaj moram biti pozorna?
Se opravičujem za zmedeno sporočilo, ampak taka sem ob vsem tem . zmedena 🙁
Znamenja, bulice, zaprte lojnice so lahko spremembe, ki jih opisujete.
Pregled pri osebnem zdravniku bo pojasnil in pomiril tudi skrbi in ali zmedenost.
Lp
Samo še eno vprašanje, vem, da sem že nadležna, ampak dr. imam šele naslednji teden…
kaj pomeni miniaturna bela bulica (bela kot biser) v rani? kot mala perlica?
Forum je zaprt za komentiranje.