Razmik odpadel šiv
1teden po labioplastiki sem ugotovila, da je (videla odpadli šiv že v sredo) ta šiv odpadel na sredini prerezanega labija (uporabil wedget tehniko)..sedaj je na sredini lunja, razmik, grozno izgleda .. krvavi ne.. je možno da se to brez šiva sprime samo nazaj ? Ali mi bodo morali ponovno šivati?
Danes je tudi 1dan M .. ali je lahko kaj narobe, če čakam da se M ki je zelo močna umiri in grem potem pokazati ginekologu? Da zašije ko bo M mimo?
Kako je potem to s celjenjem?
- Sedaj preležim cel dan, da bi bilo čim manj krv. po šivih, saj lahko pride do okužbe 🙁 ..v bol.me danes niso vzeli ma pregled, ker to pri njih dela samo 1 ginekolog ki ga danes ni..
Rane na sramnih ustnicah se običajno same zacelijo tudi če šiv odpade.
Če je rana velika, pojdite na pogled po koncu M. Če bi se pojavili znaki za vnetje – kljuvajoča bolečina, povišana temperatura, gnojne obloge, pojdite na urgentni pregled.
lp, N.
Pred 14 dnevi sem imela labioplastiko,
Po 11dnevih ponovno šivanje labijev,ker so odpadli šivi,tj. revizija,samo šivanje.Obakrat splosna anastezija.
No dan po reviziji pa počila žilica in dodaten šiv v lokalni anasteziji.
Ali se zdaj okrevanje šteje od revizije šivov? Koliko časa traja okrevanje po drugič na novo zašitem tkivu labijev?
Ali se zdaj šteje da je bila labiop. pred 14 dnevi ali ko je bila opravlj.revizija? Kako je z bolniško ob zahtevnem delu v takem primeru,ker piše da je polni čas okr.od 6-8 tednov.
Ali bo okrevanje isto po na novo narejenih šivih :(?
Kdaj lahko sedem v avto za vsaj trgovino,da se šivi ne bi strgali, ali lahko spim na boku?
Hvala
Labioplastika, 02.02.2025 ob 12:21
Hvala za odgovor.
Labij je razoplovljen ?..grozno izgleda vse skupaj..
Ali se to potem naredi korekcija v splošni anas.in je okrevanje povsem isto kot po prvem posegu ali kaj drugače?
Je potem najbolje cel teden preležati,saj ne bi rada se spet ponovi 🙁 .
Hvala vam
Glede načina korekcije je najbolje, da se pogovorite s kirurgom, ki bo korekcijo opravil, če bo potrebna.
srečno, N
Ne vem več kje vprašati :/ Koliko časa traja da se zacelijo šivi na sramnih ustnicah ,in da mine nevarnost da bi se ponovno strgali(imela sem labioplastiko po 1tednu razmik šivov in ponovno šivanje).
Sedaj sem 8dan po ponovnem šivanju, ves čas ležim,saj me je groza da bi se to ponovilo.
Kdaj mine nevarnost da bi se to ponovilo-strganje in da se tkivo sprime-delal je klinasto resekcijo..
Hvala?
Se 1 vprasanje in prosim za odgovor, 12.02.2025 ob 07:50
Ne vem več kje vprašati :/ Koliko časa traja da se zacelijo šivi na sramnih ustnicah ,in da mine nevarnost da bi se ponovno strgali(imela sem labioplastiko po 1tednu razmik šivov in ponovno šivanje).
Sedaj sem 8dan po ponovnem šivanju, ves čas ležim,saj me je groza da bi se to ponovilo.
Kdaj mine nevarnost da bi se to ponovilo-strganje in da se tkivo sprime-delal je klinasto resekcijo..
Hvala?
Rane se različno dolgo celijo, a po 8 dneh lahko vstanete in normalno hodite. Upoštevajte njihova navodila za nego.
srečno, N