Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Razbijanje srca (infarkt / ex depresija)

Razbijanje srca (infarkt / ex depresija)

Pozdravljeni,
Star sem 37 let, športno aktiven, ne kadim ne pijem, oče dveh otrok.
leta 2013 sem doživel izgorelost (dve službe hkrati) (burn out) in prejemal sem antidepresiv valdoxan cca pol leta.. stanje se je lepo umirilo nakar sem prenehal z jemanjem antidepresiva.
Po petih mesecih brez antidepresiva sem doživel infarkt (leha). Žilni plak na levi koronarni arteriji.
Pod nujno so me operirali in vstavili stent.. Po operaciji sem se veliko bolje počutil kot prej…
Sedaj se super počutim vendar me moti občasno močno razbijanje srca.
Od zdravil pijem: aspirin 100 protect, effient, sorvasta 5mg (vsak drugi dan).
Od dopolnil prehrani jemljem: 2-4grame omega 3, l_carnitin 1000 mg

Športno sem aktiven 3-4x tedensko.. opravljene imam dve cikloergometrije 12 MET.
Opravljena imam 2 ultrazvoka srca kjer ni vidnih poškodb na srcu..

Ob spremembi vremena iz jasnega v oblačno/dež me pogosto pika v predelu srca (to potem mine)..
Občasno me tudi med dnevom zaboli okoli srca (področje dlan pod pazduho v smeri hrbta..

Kaj bi lahko bil vzrok razbijanja srca (občasnega).. predvsem je to v večernih urah ko se vležem v posteljo.. občasne bolečine pa so čisto naključne tekom dneva…

hvala in lp

Spoštovani!

Zbadanja ni mogoče povezati s tem, kar ste prestali, saj se znaki angine pektoris kažejo ob naporu, obenem obremenitveno testiranje kaže povsem zdravo srce.

Srce razbija mnogim tudi brez bolezenske podlage. Dokler ta utrip v mirovanju ni okoli 150/minuto, in ne traja pol ure ali več, navadno niti ne iščemo. Občasen občutek razbijanja srca pa je pogosto povezan tudi s stresom, oz. kot reakcija na stres.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pozdravljeni Marko
Meni se je tudi tako dogajalo, da mi je srce tolklo 300 na uro in to je resnično od psihe. Ko mi je srce tako razbivalo sem se še bolj ustrašila in sem bila panična. Tako sem povedala moji psihiatrinji na kar sem dobila tablete Propranalol 40mg. in sedaj mi srce sploh tako ne tolče in sem mirna sploh nisem več panična. Tako, da antidepresivov sploh ne rabim več, ker mi srce tako ne razbiva. Če želite lahko poveste vašemu zdravniku, če vam napiše ta zdravila in bo boljše. Vse dobro vam želim.
lp,

Hvala..
Ne vem nekako po operaciji se mi je življenje malce spremenilo.. Mogoče mi bolečine povzročajo tudi tablete proti holesterolu vendar pijem zelo majhno dozo.. Enostavno ne vem kje iskati vzrok..
Nisem paničen in nisem psihično obremenjen..Normalno funkcioniram v službi in doma.. poleg tega končujem tudi šolo (faks) izredno in prej sem vesel kot pa da bi me to morilo…

Bom še govoril z zdravnikom.. pritisk imam ponavadi 137/74/ pulz 55 kakšen krat gre pritisk malo bolj gor..
Pulz imam umirjen vendar so trenutki ko čutim vsak udarec srca.. spet drugič je spet ok..

lep dan vsem..

New Report

Close