Psu sem dala Lekadol
Včeraj sem moji kužki dala polovico Lekadola, danes pa še drugo polovico, ker kot vse kaže, da je zaradi klime dobila vnetje ušes. Vem, da je to zelo boleče in sem ušesa ščistila s tekočino, ki sem jo že pred časom dobila na veterini.
Pred nekaj dnevi, pa je vanj skočila ena psica, podobna pitbulki, in jo je ” uščipna ” pri križu, moja kužica je malo zacvilila in stekla proč. Naslednje dni nisem nič videla, da bi imela kakšne težave, danes pa se kar malo izmakne, če jo hočem pobožati nad repkom, in tudi ko je stekla za zogico je zacvilila, in za nekaj trenutkov pošepala oz.dvignila levo zadnjo tačko. Seveda sem razmišljala, da ji bo tudi za to Lekadol pomagal.
Vem, da sem ga verjetno polomila, ker sem bila sama zdravilka. Upam, da nisem naredila prevelike škode z Lekadolom. Nekje sem prebrala, da je za mačke lahko zelo škodljiv. Upam, da za kužke ni tako. Prosim za informacijo.
še ena pametna
Re: Vnetje ušes?
26.07.12 18:36
Poskusite s propolisom. Moj mopsu sem po nasvetu nekoga vsak dan najprej ščistila ušesa z olivnim oljem (ovila prst v robček, ki sem ga namočila z olivnim oljem in sščistila kolikor se je dalo). Zatem sem mu kanila v ušesa 3-4 kapljice čistega propolisa. Po 7 dnevih je bil ušesek čist (brez tistega smrdečega rjavega). Prenehal je tudi stresati z glavo in se praskati.
Probajte. Propolis velja kot naravni antibiotik.
Jaz svojim živalim ne dam nič, preden se ne posvetujem z veterinarjem. Zgodilo se je , da sem moja dva kunca imela stalno pri veterinarju in jima vožnja tja ni bila preveč všeč in ko je eden enkrat spet zbolel, sem klicala tja, da mislim, da ima ušesne garje, ker je to pogosta bolezen in imel je ene podobne znake. Po zdravilo je šel pa moj sproti in veterinarka se je izjemoma strinjala in dala zdravilo. Zdravilo ni pomagalo in kunec je postal čist plešast., ker je bil narobe zdravljen. Je pa sicer dobil zdravilo proti glivicam, ki je tudi za ljudi in sem ga sama uporabljala – menda jih je dobil od mene, čist možno…
Pri kuncih je sicer lahko taka neumnost usodna… Npr. da ne bi jedel in bi ga hotela sama pozdravit, ne bi bilo OK…