prvi znaki nosečnosti
Mislim, da je čas, da katera sporoči dobro novico, saj nas je tukaj vedno več 🙂
Plodni dnevi…kaj je to…;) jz sem nad tem štetjem in preračunavanjem že zdavnaj obupala…. sva pač bolj aktivna čez cel čas:) hehe
Tako sem vesela, da se nas je nekaj spet našlo, saj doma ne želim govoriti o tej temi z nobenim razen z partnerjem…
nosecka_someday, tudi jaz sem čisto zmešana glede ovulacije in že celo glede trajanja ciklusa, saj sem imela točnega, potem sem jemala KT, takrat itak nisi niti pozoren na kakšne od znakov, ker te to sploh ne zanima, zdaj po prenehanju sem imela točen ciklus, vendar je bil tale tazadnji daljši za kar 7 dni – in seveda me je čisto zmedlo, sploh ne znam več nič šteti :).
Zato sva tudi midva na 2-3 dni aktivna, se pa tudi ne obremenjujeva preveč, jaz svojemu sploh ne težim glede tega, ker se mi zdi, da pa vseeno še nimava za kaj delati panike… najbolje, da čim več uživava :)!
Je pa skrajni čas, da pade kak plusek… ko bo prvi, bodo padli kar vsi po vrsti :). Res sem pa vesela in mi je lažje, da tule z vami predebatiram kakšne dileme, ali pa da se samo izpovem, ker je veliko lažje med nami, ki se razumemo, kot pa se pogovarjati kar s prijateljicami, ki pa niso v taki fazi in tega ne razumejo.
Kdaj katera ne pričakuje M :)? Jaz računam okoli 22. ali 23. septembra, ampak testa ne bom delala pred 30.9 (če bom zdržala in če prej ne bo M!). Kako pa je pri vas?
Živijo punce,
nekaj časa me ni bilo tukaj, ker se mi je zdelo da potem samo o tem razmišljam in sem vsa pod stresom a bo plusek al ne…Skratka ta mesec sva z možem nenormalno pridna (na 2 dni) in vam povem drage moje, da sem dejansko zaznala – vsaj mislim, ovulacijo, in to na podlagi vaginalne sluzi, ki je bila bolj prozorna in vlecljiva. No zdaj pa bomo videli….Drugače zdaj M pričakujem od 13.9. – 15.9., ampak glede na prejšnji mesec ne morem biti več prepričana kako dolg ciklus imam, ker zadnjič je bi 33 dni, drugače pa sem ga imela do mojega 31 leta ves čas na 28 dni…po mojem psiha naredi svoje…Skratka punce naslednji teden bomo videli, test bom pa v primeru zamude naredila šele cca. 20.9.
Sem pa tudi jaz res vesela, da nas je tukaj vedno več, da se lahko malo pomenimo, ker je vseeno lažje poklepetati z nekom, ki je v isti situaciji, ki te ne obsoja ko vidiš vsak mesec prikrit znake morebitne nosečnosti, ki te razume ko si potrt, ko je spet pokazalo le eno črtico, skratka…z veseljem se vam oglašam in se posvetujem z vami 🙂
No, pridne bodite, pravzaprav pridno delajte s svojimi dragimi in se slišimo…pa ne pozabite obveščati kako kaže situacija pri vas…jaz javim 🙂
Pozdravček in lep delovni dan vsem.
Punce spet jaz…
Tokrat pa imam eno vprašanje za vas…seveda nisem zdržala vsaj en teden po predvideni menstruaciji in sem naredila test CB že danes zjutraj (M mi zamuja en dan) 🙂 No, na testu se vidi zelo, zelo, zelo rahla navpična črtica…ampak je tako rahla, da moraš res dobro pogledati in celo pogledati iz drugega kota…in zdaj nevem ali si samo domišljam, ker si tako močno želim plusek ali je kaj na tem- saj bom test naredila čez nekaj dni še enkrat, ampak zdaj nevem ali naj bom vesela ali je to spet le plod moje domišlije in bova tudi ta mesec razočarana…ima katera od vas podobno izkušnjo?
Držite pesti, pozdravček
Živjo Bobita,
sem razmišljala o tebi in tem, ali boš zdržala, da še ne boš naredila danes testa :). Te čisto razumem, da si ga delala, zakaj pa ne, če bi lahko že kaj zvedela :)!
Če se vidi črtica, potem je to to, težko bi blo rečt, ker nismo bile zraven, mogoče vprašaš še tvojega moža, da pogleda? Moški so ponavadi malo bolj objektivni glede tega :)!
Držim pesti, da se pokaže pluseeeek!! Pa javi, ko boš ponovila test, jaz bi ga kar čez dva dni na tvojem mestu :)!
p.s. Pri meni še nič novega, čakam, da ne pride M okoli 23.9., ampak delala pa zagotovo testa ne bom do 25.9. :)!
Javi, kako bo!!
Hej Karjolca,
ja itak da nisem zdržala…drugače pa me to najbolj skrbi, ker sem bila samo jaz poleg ko sem delala test, mož je bil v službi, tako da sva se zmenila da bova delala test jutri zjutraj, da bo tudi on zraven…čeprav včeraj sem šla kar digitalni CB kupit in bom točno videla ali sem noseča ali ne, ker pokaže tudi predvidene tedne nosečnosti…skratka javim takoj, ko zvem kakšna je situacija. Upam, da ne pride prej M….če pa slučajno, pa že ni ta mesec usojeno in bova ponovila prakso tega meseca, da sva pridna vsak drugi dan…hiihihih
Drugače pa držim tudi zate pesti, jaz mislim, da nama bo prav kmalu obema uspelo in bova lahko potem klepetali že o nosečnosti…hihihihiihi…Skratka, ti jutri javim kako kaže okence na CB, ti se pa drži in pridan bodita s tvojim dragim(sej veš kaj mislim…hihihhi)
Pozdravček
Hej Bobita,
I feel you, men se zdi, da bi še eno razočaranje na testu prenesla težje kot pa, da ugledam M. Zato pomoje ne bom delala testa pred izostankom M oz. pred pretekom 35 dni po M, ker tolk je bil moj prejšnji ciklus dolg, ko sem misla, da se mi že nakazuje, da bi lahko bila noseča… in sem bila kar potrta zaradi negativnega testa.
Sicer pa sva z dragim kar veselo in pridno aktivna, na vsaj dva dni hehe, če ne drugega, je res čar tudi to :).
Bobita, držim pesti za nedeljo, upam, da do takrat ne bo M in da se vama pokaže pozitiven znakec!! Bi bil že čas, da se nam ta želja uresniči in da bomo lahko tako prijetna skupinica debatirale o nosečniških težavicah :)!!!
Sem še kar sama malo na trnih zate, ampak mislim, da bo se bosta kmalu veselila!!
Javi v nedeljo, ko boš končala s testom :)!!!
nosecka_someday, midve bova približno isto na trnih, kot vidim, mava zdaj predviden neprihod M skoraj iste dneve :). Uh, se bova takrat razpisovali o tem, kakšni so znaki ali neznaki :)!
Upam, da bom zdržala, da ne bom testa delala pred 25.9., čeprav ne garantiram, da se bom lahko držala pod kontrolo… hkrati pa tudi ne vem, če bi prenesla še eno razočaranje z negativnim testom, skoraj raje čakam na M, kot je tudi Bobita rekla.
Bobita, čakava poleg tvojega moža še vsaj dve na tvoje rezultate ;)!
Heeeeeeeeeej punce! 🙂
Malo se vam oglašam, ker se sem vsa na trnih kako bo…vedno, ko grem na wc me je strah, da bo prišla M. in je tnx god do danes še ni, tako da upanje še kar je…nekih posebnih znakov, da bo prišla pa tudi še ni prav posebej, tako da upava z možem na najboljše…
In ja, tudi vem kako je vama Karjolca in nosečka_someday, ko že zdaj razmišljata o tem pa sploh nočeta…vsem trem se bo pokazal enkrat plusek, do takrat pa bomo pridno vsi delali cel mesec in potem delali teste…hihihihhihihihi…
V glavnem držita pesti, jaz jih pa tudi že zdaj za vaju držim, da bosta konec meseca ugledali pluska…kissssssssssssssss
Hey punce!
Sem nova na forumu, bi pa rada delila z vami moje izkušnje saj pridno delamo na novem članu :))
V bistvu je to tretji mesec odkar načrtno delava na bebici ampak sva bila prva dva meseca bolj površna ( predvsem zaradi službenih odsotnost) 🙂 Skratka… Zadnjo M sem imela 23.08. in moj cikel traja 30 dni. Ovulacije si sicer ne testiram, niti ne merim bazalne saj imam to srečo, da mi telo samo pove kdaj je pravi čas-izcedek kot beljak, pa tudi vsak drugi dan sva bila pridna tako, da nisva imela kaj zgrešit. No, do moje naslednje M je še 5 polnih dni, včeraj pa sem dobila nežno krvav, bolj rozast izcedek, ki traja še danes. Gre za resnično nežno krvavenje, predvsem takrat ga zaznam, ko grem na wc in se obrišem. Nekako upam, da gre za vgnezditveno krvavitev, če pa se bo nadaljevala v M bo pa sicer zelo čudno saj že nekaj let nisem imela M na manj kot 30 dni. Res je, da sem stara 28 in da se v mojem telesu tudi dogajajo spremembe ampak vseeno upam, da je to to:)) Sicer drugih znakov nimam nobenih, niti me pretirano ne bolijo prsi, mogoče sem edino zaznala, da se malo vrti..
Skratka punce, držite pesti še zame, tudi jaz držim za vas in se z vami veselim, ko čitam, da vam je uspelo! Javim kako gre…… 🙂
Bobita? Kaj novega? :))
Živjo vsem,
browneyed, pozdravljena na forumu, več nas bo, bolje nam bo šlo, da bomo preživele slabe novice in se hitreje spravile k sebi za nove poskuse :). To bi lahko kamot bila vgnezditvena, saj nekje od 5-10 dni traja, da se oplojeno jajčece vgnezdi. Spremljal, kako se ti bo stopnjevala krvavitev.
Lahko tudi psiha dela svoje in si dobila M prej, meni se je prejšnji ciklus naredilo, da sem imela kar 7 dni zaostanka M, čeprav prej nikoli nisem imela izostanka. Držim pesti, da se ti dobro izide, sedaj se mi zdi, da če se ti ravno ne bo ulilo, nimaš druge, kot da čakaš na M, če bo prišla. V kolikor bo izostanek, pa hitro po test! 🙂
bobita, kako se držiš? Jutri zjturaj delaš test? ooo držim pesti zate in čakam, da se nam javiš!
Živijo punce!
Najprej vam naj povem, da sem v nedeljo zjutraj naredila test že ob 5:00, ker sem se zbudila in me je noro tiščalo lulat…grem na wc, napol v snu odprem test in ga pomočim notr…vmes naštimam štoparico na telefonu, da ne čakam predolgo z rezultati…in evo ga, plus!!!!!!!!! Punce skoraj bi me kap zadela, nisem vedla ali naj kričim in kličem moža ali naj se uležem nazaj in mu povem zjutraj ko se zbudi….itak da nisem mogla počakat, tako da sem test prinesla v posteljo, da naj pogleda še on, če tudi on vidi plus….hahahahahaa…
Drugače še kar nisva dojela, da sva noseča – po mojem bova dejansko dojela šele, ko bom prišla od ginekologa…hahahahah…Skratka glede na datum zadnje menstruacije in ovulacije, sem v 5. – 6. tednu nosečnosti…
Punce zdaj pa se že počasi približujejo vaši datumi…Karjolca pri tebi proti koncu tega tedna, oziroma naslednji teden in Nosečka_someday tudi konec tedna…wiiiiiiiiiiiiiiii, zdaj pa resnično upam, da bomo skupaj imele pluske!!!! Javita mi, kisssssssssssssssss
Hejla,
Bobita, čestitkeeeeee!! Waaaaa, ful sem vesela za vaju, da sta zagledala plusek in da si nosečaaaaa!!! Jaz sem kar naprej gledala na mail, da vidim, ali je kak odgovor na tej temi, ker sem nestrpno čakala, kakšen bo tvoj rezultat!! Super, super!
Najbrž nisi več niti sekunde spala naprej, ko si zagledala plusek ane? ooo, ful sem vesela zate!
Pri meni nič novega, upam, da ta teden ne dobim M, da lahko še sama skočim po test :), si ga še sploh nisem kupila, ker ne upam, da me ne bi zagrabilo in bi ga šla delat. Načeloma je mojih 28 dni (kot sem sicer mela ciklus) že jutri, ampak do konca tedna bom probala zdržat. Držite pesti zame 🙂
nosecka_someday, kako kaže pri tebi?
Browneyed, kako pa pri tebi? Držim pesti za obe!
Živijo,
ja Karjolca štekam te čist, ker sem ga tudi jaz delala ful prej in je pokazal tisto skoraj nevidno črtico in potem je bila panika…hahahaha…nimaš kej, take smo in se ne bomo spremenile, tudi ko bomo v drugo delale na dojenčku…hihihih…
Če te ful žre, pojdi v lekarno in naredi test, ker na dan ko bi mogla dobit menstruacijo, ti že pokaže vsaj rahlo črtico…Jaz sem imela clear blue in je občutljiv na višje koncentracije hormona, pa mi je pokazal. Jooooooooooj upam, da bo plusek pri vseh…Javi mi kako se boš odločila in seveda rezultat…
Živijo punce!
No javljam se vam še enkrat in tokrat s slabimi novicami…moja nosečnost je končana…spontani splav!!! Včeraj popoldan sem začela krvaveti, kličem ginekologinjo in mi je rekla, da če ne boli naj počivam in pridem naslednji dan zjutraj na pregled (torej danes)…seveda sem počakala, ker me ni nič bolelo, krvavela sem enako kot med menstruacijo, le da je bilo videti, da to ni menstrualna kri…
Danes pridem v ambulanto, seveda moja ginekologinja ni prišla v službo in me prevzame drugi ginekolog, naredi vaginalni ultrazvok in ugotovi, da sem se ponoči že skoraj ščistila sama, mi obrazloži, da pri mojih letih je to nekaj normalnega, da pride do oploditve, da jajčece ni dovolj zrelo in se nosečnost ne obdrži…potem že sedim pri sestri v sprejemnici in me ta vpraša zakaj nimam krvne skupine vpisane v kartoteko, da sploh ne vedo katero krvno skupino imam…ker sem krvodajalka imam pri sebi pač kartonček kjer piše da sem B negativna, kar pomeni da je telo lahko ustvaril protitelesa zoper embria in je vse skupaj propadlo (je tudi možnost…). No, zdaj pač nisem več noseča, grem pa jutri po injekcijo, da se to ne ponovi pri naslednji nosečnost (to si moram še točno prebrati kako poteka to glede protiteles).
Torej moja ginekologinja ni niti preverila katero krvno skupino imam, čeprav je vedela, da sva se z možem odločila za otroka in intenzivno delava na zanositvi, prav tako mi ni povedala, da v kolikor pri mojih letih (31 let imam) ne zanosim v 3 mesecih, je že potrebno urgerati in iti na preiskave…ona mi je rekla, da je čisto normalno, da traja po eno leto – ta ginekolog danes mi je rekel, da pri teh letih je že potrebno prej narediti preiskave, ker nisem več najmlajša in gre kaj lahko narobe.
Torej punce, z možem sva žalostna in razočarana, ampak se ne dava, zdaj iščem drugo ginekologinjo in pa naslednji mesec bova začela delati ponovno na dojenčku…Nisem vas hotela prestrašiti ali stresati slabe volje, samo povem vam, da boste hitro ukrepale ob podobni situaciji…
Itak pa punce, zdaj čakamo že vaše pluske…
Pozdravček…
Živjo Bobita,
o, ne, kaj takega!! Tole mi je pa pokvarilo dan danes :(… tako zelo sem bila vesela vajinega pluseka in dejstva, da ti je uspelo, da sem tole novico sprejela isto kot če bi se meni sami to naredilo!! A si na bolniški zdaj, da se malo k sebi spraviš?
Od kod pa si? Da vem, ali imava mogoče isto ginekologinjo?
Tudi jaz nisem vedela, da pri 31 letih je že 3 mesece dovolj, da ne zanosiš, da gredo delat preiskave…
Jaz zdaj pijem Maco, ki uravnava hormone med drugim. Upam, da bo kaj pomagalo, mogoče si še sama prebereš kaj o njej.
Sem pa včeraj kupila test v Müllerju, ampak uporabila pa ga ne bom vsaj do petka, če do takrat ne pride M slučajno kaj naokoli.
Drži se, počivaj, odmisli in naslednji mesec v nove boje, ki bodo zagotovo uspešni!! Ti pošiljam pozitivno energijo, da se čim prej postaviš na noge!!!