prvi znaki nosečnosti
Hej,
Karjolca jaz sem iz Ljubljane…
Drugače me ni zdravnik nič vprašal za bolniško, tako da je verjetno ne dobiš v takem primeru…jaz sem samozaposlena in sem si vzela danes res fraj in včeraj, ker sem bila in sem tudi danes precej znervirana in nima smisla delati, ker ne bom nič naredila, ampak jutri bom šla pa normalno delat. No, pa tudi nekih bolečin nimam, tako je kot bi imela menstruacijo…morda imam malo povišano temperaturo že dva dni…nič hujšega!
Zdaj bova z mojim šla pač preko tega, čeprav me bo naslednjič prav strah zanosit, da se ne ponovi kaj podobnega…ampak tako je v življenju (to zdaj bolj sebe tolažim)…
Ti praviš, da si kupila že test, ampak ga še ne boš naredila…tebi še ne zamuja menstruacija ali ti ?
Aha, torej nimava iste ginekologinje… včasih se sprašujem, če se taki ginekologi zavedajo, da delajo veliko škodo ženskam… !!
No, sej važno, da si vzameš malo prosto, da ne boš kar na vrat na nos šla delat, ker se res ne moreš po čem takem skoncentrirati na delo. Je pa sreča, da še nisi dolgo vedela za nosečnost, da se nisi še na misel o nosečnosti navajala, ker bi bilo veliko težje…
Tako da držim pesti, da se hitro sestavita skupaj in nadaljujeta pri naslednjem ciklusu!! Jaz verjamem, da bo zagotovo plusek kmalu!
Ali mi M zamuja ali ne, pa sploh ne vem več :). Načeloma sem imela vedno točen ciklus na 28 dni, vendar pa mi je zadnja M zamujala kar 7 dni (torej 35 dni dolg ciklus), kar me je čist šokiralo… testi negativni, M pa od nikoder… tako da sem si na koncu samo želela, da M čim prej pride, da lahko začneva znova…
Tako, da lahko, da mi zamuja, lahko pa da ne… zato bom raje počakala vsaj nekje do nedelje, ko bo nekje 34 dan… pa naj raje do takrat M pride, če ima namen priti, ali pa bom potem delala test :). Ker kot si sama rekla, zelo moteče je, ko delaš test za testom in vsi negativni :(.
Ko bo kaj novega pri meni, javim. Ti pa kar piši, če ti je lažje, jaz sem ti hvaležna, da si delila to izkušnjo z nami, da se bomo še me zavedale takih možnosti!
Ziujo punce
moja prva nosecnost se je koncala s spontanim splavom(4mesec) ampak so me se cistili ker ni slo vse ven. S partnerjem sva pazila 1 leto tako mi je priporocal zdravnik.
Sedaj pa spet delava na bebici redne menstuacije nimam. Izracunala sam priblizno plodne dneve 3-11 naj bii bili tako sam tudi naredila ampak sem 13.8 dobila rjavo roza izcedek ki je trajal 2 dni. In to me je malo zmedlo.
Sedaj me zanima ker mi cisto vsak drugace pove ce je res da po splavu tesko zanosis ? Ampak imam cuden obcutek cutim utrujenost in bolecine v spodnjem delu hrbtenice . Hvala vam za odgovore 🙂
to pa je bil zdajle šok…v 1 minuti iz popolnega veselja v žalost…
Bobita, želim vama da to situacijo probata obrniti sebi v prid, mogoče je prva zamenjava ginekologinje. Mogoče pa si bosta vzela več časa drug za drugega… sama se tolažim z mislijo da je vse zgodi z namenom…
Vem da je to lahko govoriti, samo sama vem, kako je ko doživiš šok. Moj bratec je doživel psihični zlom. Sama vem koliko sem prejokala in verjamem da vidva tudi.
Upam da vama kmalu spet uspe!
Sama nisem prav veliko mlajša (skoraj 29), pa se trudiva že skoraj 1 leto… jutri grem k ginekologinji pa da vidimo kaj bo povedala…
Če bi želela še kaj povedati ali se samo olajšati smo ti (predvidevam) vse v oporo :*
nnoseckaa, upam, da so ti znaki, kot jih opisuješ, znak za kakšno dobro novico. Sicer bi lahko ta krvavitev bila kakšna vgnezditvena krvavitev, ker je ravno tak čas po ovulaciji.
Predlagam, da počakaš še kakšen dan po izostanku M, oz. če M niso redne, da počakaš kakšne tri tedne od zadnjega dneva plodnih dni ali pa kakšnih 5 tednov od zadnje M in delaš takrat test. Vsaj jaz bi tako na tvojem mestu naredila.
nosecka_someday, kako kaže pri tebi? upam, da ti jutri ginekologinja pove kakšno dobro novico :)! Sporoči nam, kako je bilo na pregledu.
Punce, vse bomo enkrat zagledale plusek, nič se sekirat, tako kot je rekla nosecka_someday, vse se zgodi z razlogom… in tudi jaz verjamem v to!!
Bobita, drži se, upam, da si čim prej opomoreš in gresta z možem v nove zmage!
Za vse držim pesti, smo si na tem forumu v super podporo, še dobro, da obstaja :)!
Oooo punce res hvala vam za spodbudne besede…
Včeraj sva bila oba res podrta, kar nisva vedela kako bi se spravila k sebi, jokala sva kar oba (čeprav veva, da je bilo še čisto na začetku, ampak ne moreš si pomagat), meni so se resno porajala vprašanja, če se bo to zgodilo zdaj kar vedno ko bom videla plus na testu (tega namreč ne bova zdržala)…no, ampak sva se z možem najprej pogovorila in potem še malo pregledala literaturo zakaj pravzaprav pride do tovrstnih situacij… No, danes sva že veliko bolje in sva se tudi včeraj o vsej tej zadevi pogovorila in sva enakega mnenja, da je bolje da je šla nosečnost naprej zdaj, kot pa čez dva meseca, ko bi že videla najinega dojenčka…tako kot je napisala Nosečka_someday vse se zgodi z razlogom…odločila sva se, da ne bova obupala, niti ne bova preveč dolgo pustila čakati, tako da naslednji mesec začneva spet pridno delati na nosečnosti tako kot je svetoval tudi zdravnik)…prebrala sva, da je možnost za ponovitev minimalna, možnost za zanositev pa enaka kot pred spontanim splavom, ker ni bilo umetnega čiščenja. Tako, da…vedno je tako, da nas doletijo v življenju tiste preizkušnje, katerim smo kos, zato sva včeraj z možem rekla, da pa je morda to le še ena preizkušnja za najino zvezo (glede na to, da sva na sveže poročena…hihihi) in če greva preko tega, sva pripravljena na še enega člana najine družinice. Saj vem, da se tako tolaživa, ampak tako lažje greš preko očitnega.
Punce hvala za vso podporo in razumevanje, zdaj pa dovolj žalosti in gremo naprej…najprej čakamo vaše rezultate testov….
Bravo Bobita, tako se govori! *high-five*
V nove zmage naslednji mesec pa bo!! Važno, da sta se pogovorila, ugotovila, da ni to nič drastičnega glede ponovne zanositve in najbolj važno, da še naprej uživata en z drugim.
Tudi midva sva na sveže poročena, ravno danes imava 4 mesece poroke <3!
Iz tega bosta samo še bolj močna in povezana izstopila tako, da svaka čast in gremo z optimizmom in veseljem v nove zmage!
Pri meni nič novega zaenkrat, javim, če bo kaj do ponedeljka, sicer delam v pon test :).
O šit no 🙁 Tole pa res ni fajn novica. Se prav sprašujem kolikokrat ženska čisto na začetku splavi pa niti ne ve za to. Pri 31tih te že tako hitro vzamejo v obravnavo-svašta. Meni se 31 ne zdi neka starost glede na to da me ne loči več veliko do 30 :S Midva sva šele začela delati na bejbiju, sedaj je šele drugi mesec pa me je kar strah teh neuspelih poskusov in razočaranj iz meseca v mesec. Mater imajo ene v bistvu srečo, ki jim kar v prvo uspe. Bobita jaz sem tudi iz Lj. Morda se pa v bližnji prihodnosti kje srečava 🙂
Bobita….sem vesela glede tvojega optimizma:) zdaj pa veselo na delo 🙂
karjolca..stiskam pesti zate…še par dni….aaaaa:) odštevam s tabo…:)
Jaz sem pa vesela da sem šla danes na pregled, kajti ugotovila mi je pregrado maternice..tako da saj vem zakaj so se vsi ti – vrstili mesec za mesecem…
punceeeee….hvala ker ste tukaj! 🙂
nnoseckaa, cestitaaaaam za plusek!! Super novica!! Povej nam kaj vec: kako dolgo ti je M zamujala,ce ti je, kateri test si delala,si imela kaksne posebne znake ali spremembe? Mene te stvari ful zanimajo :-).
pri meni nic novega, z mozem sva se skupaj odlocila,da pocakava na najdaljsi mozen termin,ko bi se lahko dobila M in sele naslednji dan delava test…to pa je jutri. Do sedaj M na sreco se ni, ce bo tako ostalo, delam test v sre najprej :-).
Joj punce kako vam uspe tako dolgo čakat? Jaz sem čist preveč nestrpna. Imam še dva dni do M (po mojem zvestem koledarčku na tel) in sem že delala test danes 😀 Skratka itak nič ne pokaže-oziroma jaz vidim, kot moj pravi “nastavek za črtico” ampak tako je bilo že prejšnjič pa iz te moke ni bilo kruha. Sedaj se bom ogibala lekarn, dokler ne dobim M in če je ne delam ponovno npr. za vikend, če bom zdržala 🙂 Karjolca navijam!