Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina protibolečinski obliži in cipraleks

protibolečinski obliži in cipraleks

Vsako jutro jemljem 1 Cipraleks proti depresiji, zvečer vzamem 1 Sanval 10 mg oz. 1 Praksiten (to menjam) za bolečine v križu, trtici in komolcih. Jemljem tudi Olfen kapsule (kadarkoli) oz. kadar sem bolj razbolena. Kadar me boli grlo (ponoči), vzamem 3-5 100 mg Aspirinov. Sedaj želim dobiti obliž proti bolečinam, ker sem v Oni (11.7.) prebrala, da se dobijo že od leta 2000. Kmalu pa pride še Ksilokainski obliž za lajšanje nevropatske bolečine – kjer gre zaq poškodbo ali okvaro živčevja.
Skratka zanima me, če kateri od teh obližov reagira s katerim od zdravil, ki jih že jemljem, še posebej s Cipraleksom. In če mi lahko svetujete, kateri bi bil zame primeren.
Že vnaprej se vam najlepše zahvaljujem,
Ljuba

Spoštovani!

Na razpolago je duragesic v različnih koncetracijah in vsebuje ketamin – anestetik. Lahko ga kombinirate z vsemi našteitmi zdravili. Zmanjšati bi morala le odmerek tramadola, ki pa ga ne navajate.

Ja, kaj vam pa je poleg depresije, da imate take bolečine?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spoštovani g. Kersnik!
Pri štirinajstih letih sem s smučmi padla na križ, od takrat naprej me boli križ. Pri dvajsetih pa sem padla na trtico. (imam 52 let) In sedaj me že približno 4 leta peče trtica že po desetih minutah sedenja. Drugače pa že dve leti nisem bila na fizioterapiji. Boli me tudi levi kolk, ker ko delam (npr. na vrtu), se z levim komolcem naslanjam na levo stegno… Kolk me vedno boli, ko ležim na levi strani, večkrat tudi ko sedim.
Zato sem šla k zdravnici po obliže durogesic ali transtec, pa je jezno odgovorila, da je to samo za rakove bolnike, ki ne morejo več jesti.
Ali to drži? Ali mogoče veste, kam bi mogla iti, da bi dfobila te obliže?
Hvala za odgovor.
Lep pozdrav!
Ljuba

Spoštovani!

ZZZS dopušča načeloma predpis samo rakavim bolnikom, ker gre za draga zdravila. Včasih tvegamo kazen za “napako” in ga pišemo tudi nerakavim bolnikom pri hudih bolečinah, kjer druga zdravila ne pomagajo. Ker pa se vaša zdravnica vestno drži pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja, vas lahko počlje v eno od protibolečinskih ambulant, kjer pa vam bodo lahko napisali te obliže v brememe ZZZS. Lahko vam jih napiše tudi na samoplačniški recept in si jih plačate sami.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani , prosim Vas, da mi odgovorite čimprej.Po nekaj mesečnem jemanju TRANSTEC obližev , zaradi hudih bolečin, je moja prijateljuca sedaj v hudi krizi. Ima hude krče, trese se, ne more spati, nikamor ne gre ven, zaradi močnih trzajev – skratka velike probleme ima . Ker je poplnoma nehala uporabljati obliže ( je operirana ), jo zanima koliko časa bo imela to krizo? Ali obstaja kakšna pomoč na naravni bazi , da bi ublažila sedanje stanje? Lep pzdrav PRIJATELJICA

Spoštovani!

Očtino so to posledice zasvojenosti. Naj se obrne na ptoribolečinkos mabulanto, da ji sevetujejo in predpišejo zdravilo, ki ji bo mpomagalo prebroditi abstinenčno krizo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close