Prosim za razlago izvidov…
Pozdravljeni, lepo prosim za razlago izvidov, s partnerjem se namreč že dlje časa trudiva zaman…
PREISKAVE ŠČITNICE:
TSH – 1,66 mU/L
FT4 – 17,53 pmol/L
FT3 – 5,80 pmol/L
HORMONSKE PREISKAVE
S-progesteron: 30,5 nmol/L
OSTALE HORMONSKE PR.:
S-17-B-estradol: 0,22 nmol/L
S-FSH: 6,9 U/L
S-LH: 5,2 U/L
S-prolaktin: 8,6 ug/L
G-testosteron: 1,07 nmol/L
S-SHBG: 57,8 nmol/L
S-prosti testosteron: 1,9%
S-DHEAS: 4,34 umol/L
S-AMH: 4,79 ug/L
VAGINALNI UZ:
Uterus v AVF 66 x 26 x 35 mm. Cerviks b.p.
Korpus primerne oblike. Miometrij homogen.
Endometrij 6 mm, C.
Desni ovarij 24 x 11 mm, AFC 8.
Levi ovarij 22 x 22 mm, v njem vodilni folikel velikosti 15 mm, AFC 11.
V CD ni proste tekočine.
Mehur in distalni deli sečevodov b.p.
Ni znakov za sakto.
3D: Kavum b.p. mk/
Najlepša hvala!!!
Spoštovani,
vseh hormonskih izvidov ne znam interpretirati brez pripisanih mejnih vrednosti, za glavne reprodukcijske hormone (LH, FSH, prolaktin in AMH) pa lahko rečem, da so v redu. Tudi UZ slika rodil je v redu.
Spoštovani,
če sta otroka zdrava omenjeni izvid oziroma izvida nič ne pomenita.
ne, kajti če bi se kaj zgodilo, bi se že. Kritični bi bili prvi trije dnevi, ko ste bili še v porodnišnici.
Spoštovani dr. Pušenjak,
Spoštovani,
Douglas je najgloblja točka trebušne votline in v ginekološkem položaju se tja tako rekoč vedno nabere vsaj nekaj tekočine, po ovulaciji pa je te tekočine v Douglasovem prostoru več in se lahko kdaj zadrži tudi še po M. Skratka, tako malo tekočine v DP popolnoma nič ne pomeni in je niti ni treba raziskovati. Če bi pa pred letom dni šlo za raka, bi se ta v letu dni že močno razširil, zato je tole ugibanje o raku res povsem nesmiselno.
Pozdravljeni! Sem noseča 5 tednov in me zanima razlaga UZ izvida, saj mi moj ginekolog ni nič pojasnil.
uterus v AVF, velikosti 83×43 mm, v CU viden GO premera 9 mm, brez odmevov ploda ali RM. DO 21×12 mm, LO 28×21 mms CL. Brez patoloskih odmevov objestransko adneksalno. V CD brez 10 mm tekocine.
Prosim za razlago saj se bojim najhujšega. Lep pozdrav! Rebeka
Rebeka138, 27.01.2025 ob 05:39
Pozdravljeni! Sem noseča 5 tednov in me zanima razlaga UZ izvida, saj mi moj ginekolog ni nič pojasnil.
uterus v AVF, velikosti 83×43 mm, v CU viden GO premera 9 mm, brez odmevov ploda ali RM. DO 21×12 mm, LO 28×21 mms CL. Brez patoloskih odmevov objestransko adneksalno. V CD brez 10 mm tekocine.
Prosim za razlago saj se bojim najhujšega. Lep pozdrav! Rebeka
Izvid kaže na to, ga je ginekolog videl normalno nosečniško vrečko v maternici, ploda pa še ni videl, ker ste komaj 5 tednov noseči. Za 5 tednov je ta izvid primeren.
Svetujem ponovni UZ čez 7-14 dni.
srečno, N