problem glede spolnosti
Pozdravljeni vsi skupaj!
Pred 4 meseci sem spoznala fanta, s katerim sva si bila všeč na 1. pogled. (On je star 21, jaz pa 24 let.) Tista noč, ko sva se spoznala, je bila naravnost čarobna. Po tednu zmenkov sva postala par in od takrat dalje sva bila v sedmih nebesih, ampak to je bila verjetno tista začetna zatreskanost, vznemirjenje itd. itn., pač ko spoznaš nekoga novega, ki ti je všeč in je vse popolno in lepo. 🙂
V času, ki sva ga do sedaj preživela skupaj, sva ugotovila, da se v marsičem ujemava, da imava iste želje, cilje za prihodnost, da sva si karakterno zelo podobna, da so nama všeč iste stvari …, skratka, ujemava se tako karakterno kot intelektualno, od zatreskanosti sva prišla do čustvene navezanosti, medsebojnega zaupanja …
Kakor koli, problem se je pojavil glede spolnosti. Namreč, on je želel spati z mano že po mesecu zveze, vendar jaz takrat še na to nisem bila pripravljena. Zakaj ne? Zato, ker sem pri svojih 24-ih letih še vedno nedolžna (zakaj sem še pri teh letih nedolžna, je že spet drugo vprašanje), on pa je že spal z dvema puncama. Takrat je rekel, da bo počakal in da naj mu pač povem, ko bom pripravljena in da bova takrat začela spati skupaj. Pa je minilo spet nekaj časa in v sebi sem začutila, da si ga želim, saj sva šla skozi že vse ostale faze “spolnosti”, samo pike na i še nisva postavila. Pač, postajalo je vedno bolj vroče, ko sva bila skupaj, zato sva se zmenila, da bova spala skupaj, ko bova pri njemu ali pri meni doma, ker niti on niti jaz nisva prvič želela v avtu. In zadnjič se je ta priložnost tudi ponudila, pač, bil je sam doma in me je vprašal, če greva k njemu in sem bila za to, čeprav me je v tistem trenutku pošteno stisnilo, ker je bilo tako iznenada in ker pač nisem mislila, da bi se lahko to zgodilo prav na tisto soboto. Že na poti tja se mi je samo pletlo po glavi, kaj bo, če ga bom lahko zadovoljila itd. itn. Šla sva torej k njemu in začela z predigro, v kateri sva oba oralno in ročno doživela orgazem, nato pa ga je hotel dati not in ga tudi je (rekel je, da je imel not samo glavico, meni se pa zdi, da je bil sigurno polovično not), vendar sem jaz totalno zablokirala. Zabolelo me je, ustrašila sem se, posledično so se moje vaginalne mišice skrčile in nisva mogla nadaljevati. V glavnem, nisva šla do konca. Fant je bil takrat zelo razočaran, žalosten, jaz pa sem bila tudi strta sama v sebi, jezna nase … Bala sem se, da me bo zaradi tega zapustil, ker njemu spolnost pač veliko pomeni. Ko me je potem odložil doma, je rekel, da mora premisliti o vsem skupaj, kajti to, da nisva spala skupaj, čeprav sem mu rekla, da sem pripravljena, bo najverjetneje imelo posledice v najinem odnosu.
Ko sva se videla prvič po tem, sva se odkrito pogovorila o vsem. Rekel je, da ime ima zelo rad in da bi rad bil z mano, vendar da je zaradi tega že razmišljal, da bi se razšel z mano. Kljub temu pa meni, da sem posebno dekle, vredno tega, da me počaka, kajti z nobeno se še ni ujel tako kot z mano – zanj sem popolna ženska, s katero si želi tudi intimnosti, kajti če se ujameva še v spolnosti, potem sem jaz tista “prava” zanj.
Pogovarjala sva se tudi o tem, zakaj sem zablokirala. Možni vzroki: strah pred bolečino, nesproščenost, sama situacija – vedela sem, kaj sledi, zakaj greva tja – razumsko gledanje na vso stvar, strah zato, ker bi bilo zame prvič, moja leta (navsezadnje jih imam že 24 in sem že zaradi starosti lahko da obremenjena s tem), da me ne privlači dovolj – vendar to nikakor ne more biti res, ker postanem mokra že po par minutah mečkanja, obenem me oralno in ročno vedno privede do orgazma, je prvi, ki si ga resnično želim, velikokrat me ima, da bi šla do konca, vendar me vedno nekaj ustavi. Želim si, da bi bil ta prvič že za mano oz. da bi tudi jaz že imela izkušnje v spolnosti, kajti potem bi lahko uživala z njim že zdavnaj in ne bi to predstavljajo problema oz. ovire v najini zvezi.
Zdaj sva se nekako dogovorila oz. je on rekel, da me bo počakal, da sem zdaj jaz na potezi, da ko bom resnično pripravljena, naj mu to tudi povem, da on noče izvajati kakršnega koli pritiska na meni … da pa si želi, da bi nama uspelo. To si želim tudi jaz. Zelo ga imam rada in ga nočem izgubiti zaradi tega. Vendar ne vem, kaj naj zdaj storim. Naj se enostavno prepustim in ko bom začutila v sebi željo po njem, grem do konca, pa bo, kar bo? Naj spim z njim in se že enkrat rešim tega “prvič”, četudi ne bom pripravljena? (To mi je recimo svetovala prijateljica, ki je tudi bila nedolžna, ko je prvič spala s fantom, s katerim je še zdaj, čeprav takrat na to ni bila pripravljena. Je rekla, da je pač stisnila zobe, ker je hotela opraviti s tem.) Ne vem. Sama pri sebi čutim, da si ga želim, vendar ko sva tik pred tem, da greva do konca, se mi vklopi “razum – razmišljanje” in vidim strah pa bolečino itd. itn. Včasih se mi zdi, da nisem “normalna” oz. da sem bila preveč tradicionalno in konzervativno vzgojena in da nisem takšna kot je večina današnjih deklet, ki spijo s fanti vsepoprek. Mogoče bi se enostavno morala prepustiti, tvegati ter videti, kaj bo …
Kaj bi naredili vi na mojem mestu oz. kaj mi lahko svetujete? Najlepša hvala, ker ste si vzeli čas zame in seveda hvala za vse vaše nasvete. Lep pozdrav.
Kaj naj ti odgovorimna tole pismo in verjetno nisem edini, ki bom takole razmišljal.
Naj ti ta problem ne naredi ene druge še večje škode v življenju in to je ta, da se boš vedno ti počutila krivo in na podlagi tega prvega sexa ali ne splolnega odnosa požirala vso tečnobo in sitnobo svojega fanta ali moža.
Naj nikar ta dogodek ne bo razlog za premoč nad teboj, češ ti si kriva.
TAkole ti bom rekel, tale tvoj fant je eno navadno domišljavo dete. Glede na izjavo, kot si jo napisala in če je res tako odreagiral in rekel, potem nima niti najmanjšega pojma v življenju, kaj je res pomembno. čeje glavni razlog, da bo s teboj do konca življenja to, kako bosta sexala, potem ga le pusti in to čimprej.
Pri spolnosti je vedno tako, da nihče ne bi smel nikogar siliti. če pa mu to še očita, potem ni narobe nič s sexom, ampak s čoloveškim razumevanjem vrednosti življenja.
če ti nočeš in nisi še pripravljena pač nisi pripravljena, če tega ne sprejme, te ni vreden. nikar si ne očitaj ničesar, ker nisi nič kriva. Namesto, da bi razmišljal kako nista za skupaj, naj bis e raje posvetil tebi in te poiskušal razumeti.- To je vajina prva prilika, da vidiš kako bosta funkcionirala, ko bo do problemov prihajalo in ne kaže nič dobrega.
Ljubiti nekoga, pomeni, da mu ničesar ne očitaš ampak mu želiš pomagati in mu stojiš ob strani.
Primož
Tale tvoj fant ali nima iskušanj z ženskami ali pa se mu mudi te sprobati,da nebi izgubljal časa s tabo -če mu neboš odgovarjala recimo v sex.smislu,pa ne misli da je takih moških malo,nisi izjema in zato s ene sekiraj preveč,ampak mislim,da je neizkušen,ker vsak normalen moški ve da nedolžno dekle rabi svoj čas,če bi želel resno vezo se nebi tako obnašal,plus pustimo to da jih šteje 21.
Ne hiti ,naredi kot ti misliš da je zate prav.
Pozdravljena!
Prva reakcija tvojega fanta se mi zdi nenavadna in ti svetujem, da se o njej še pogovorita, drugače pa te razumem.
S fantom sem prvič spala še kasneje kot ti, tako da so tudi mene obdajale podobne misli – s “stvarjo” sem želela enkrat za vselej opraviti. No, in tudi nama se je zapletlo in prvič sploh ni mogel prodreti, nato pa sem zelo krvavela, ob čemer sem pomislila že, da je z mano kaj narobe, in sem šla h ginekologu. Na pregled sem čakala kar nekaj časa, med katerim sva s poskusi prenehala. Ginekološki pregled je pokazal, da je z mano vse v redu, nato pa sva enkrat, ko sva si tega oba želela, spet poskusila. Spet sem krvavela, nato pa je steklo, ob čemer pa moram povedati, da je bilo tudi za mojega fanta prvič, bil je starejši kot tvoj in (brez zamere) bolj zrel.
Svetujem ti, da se pogovorita, nato pa pojdi h ginekologu, saj imaš mogoče trdovraten himen in bo potreben tudi poseg, nikakor pa se ne pusti siliti v nekaj, česar nočeš, samo zato, da boš “opravila”, kot ti svetuje prijateljica.
jaz se sprašujem kaj za vraga so vas učili in strašili v mladosti, da delate tak halo iz tega. orala je tudi sex, ampak zdaj berem že drugi post s podobno vsebino: oralno sva, na roke sva, s samim koitusum pa taka drama…
je pa zadeva tako preprosta da bolj ne bi mogla bit: ko boš hotela to naredit, bo šlo. še pri vseh je.
mogoče bi si pa omislila enega z več prakse, ker mi tale tvoj deluje še zelen.
Tvoj fant je šolski primerek avaturista, ki mu je sex edina zadovoljitev v vezi. Teci stran kolikor te noge nesejo, ker očitno z njim nekej ni ok. Ko sem imel jaz nedolžno punco sem tudi čakal, ampak nikoli nisem pomislil, da če mi ne bo “dala” jo bom pustu!? Ko čakaš je še slajše in nikakor si ne dovoli, da bo krivdo za to naprtil tebi – ker ti nisi nič kriva!! Če bi imel ta model vse poštimano v glavi bi lahko vedel, da si ti eden redkih biserov, ki jih moderna družba še ni pokvarila in si še nedolžna pri 24, ker si pač čakala na pravega. in to bi ti moral šteti v plus!
Glede spolnosti je pa takole. Če te je z jezikom pripeljal do orgazma, se nikar ne boj, da ti ne bo “ratalo” ob penetraciji, saj je takrat samo še boljše in samo še močnejše orgazme boš doživljala. Problem v tojem primeru je po mojem komunikacija med vama in zaradi nje imaš zadržke. Ti se samo sprosti in boš spoznala, da je penetracija nekej najlepšega, ki se dvema zaljubljencema sploh lahko zgodi – orgazmi pa temu sledijo.
Ry
Alenka1974 in Ry sta ti zelo lepo napisala. Jaz sem nedolznost izgubila se kasneje kot ti in mi sploh ni zal. Prej tega nisem storila, ker sem pac cutila, da nobeden od prejsnjih ni bil tisti pravi in si jih enostavno nisem dovolj zelela, da bi “sla do konca”. ko pa sem spoznala zdajsnjega, sem vedela, da je to to.
Ob spolnem odnosu je bil tvoj fant nesramen in in neljubec in je pokazal totalno nezrelost, neizkusenost in neznanje glede poznavanja spolnosti in zensk na splosno. Pri prvem odnosu noben ne more biti mojster, ampak on je imel ze dve punci, ki po mojem tudi nista bili nevemkako zadovoljni z njim, kar se tice njegovega odnosa in razumevanja. Tako da ti priporocam, da tega sebicnega zelenca pustis in si najdes koga bolj ljubecega, saj je pri zenskah ravno to pogoj za uzitek.
To, da še nisi šla do konca ne drži. Do konca si šla še pred prvim orgazmom. Naj prodre vate še, ko si pred orgazmom, ko ne boš toliko “mislila”. Po orgazmu je ponavadi tako, da je tisto the best že mimo in takrat človek res ni razpoložen, da bi pustil še kakšen himen predirat :).
Kar se fanta tiče, ima 21 let in ne vem kaj pričakujete od njega. Meni se ne zdi nič narobe z njim. Celo jasno mu je, da mu brez sexa ni živeti. In eden redkih, ki se ni pripravljen prav dolgo tolažiti “bo že”.
Mogoče je res reagiral nepravilno, samo verjetno razmišlja, da ti ni dovolj privlačen. Ali si mu povedala vse o svojih razmišljanjih, nedolžnosti itd. Potem ne bi smel tako reagirat. Je pa res, da so moški hitro užaljeni pri sexu, vsaj moj je tak. Ko se ti nič ne da in bi samo spal, njemu pa je in zavrneš sex, se počuti osebno prizadetega, češ ne želiš si me, jaz pa sem samo utrujena. Sva že mela kar nekaj pogovorov glede tega in ga že dovolj poznam, da vem, da je kljub temu malo užaljen, čeprav ne prizna. Pa še ena stvar – drugič se ne zadovljit pred penetracijo, vsaj pri meni bi to povzročilo pri prvem sexu isto reakcijo: vse ti pade, vaginalne mišice se skrčijo in tud bolj suho postane in potem res boli. Ampak meni se je to dogajalo na začetku zveze, sedaj ni problem tudi, če nadaljujeva.
Pogovorita se!
ves, kaj, meni se zdis ena zelo, zelo v redu punca, vsaj če sklepam iz tega, kar si napisala v mailu. kar pa ne vem, ce bi lahko isto rekla za tegale fantica. ker ce je res rekel, da razmislja o prihodnosti vajine zveze le zaradi tega, ker vama prvic pac ni ratalo povsem po nactrtih, potem je to eno razvajeno, nezrelo bitje, ki ne vem, kaj je v tem zivljenju res pomembno. ker ze samo to, da si se odlocila prav zanj, bi mu moralo biti največje priznanje možno, pa če tega ne vidi… je pa res, da je star šele 21 let, tko, da nezrelost tu niti ni tako hudo presenečenje.
skratka, nic ni cudnega, da si “zablokirala”. prav res ne. prvic je spolni odnos lahko zelo boleč… in ce nisi mogla iti skozi, ni nic nenavadnega. jaz te se obcudujem, da si si upala rect ne in tvegati, da bos zaradi tega zaradi grajana (kar si res bila). in je bilo res trapasto, ja prav trapasto, da pravi, da si ljubezen njegovega zivljenja, po drugi strani pa pravi, da dvomi v vajino vezo na podlagi enega neposrečenega spolnega odnosa. joj… me kar zmrazi. jaz bi ti najraje rekla, da se kar poslovi od njega in si najdi nekoga, ki te bo znal ceniti in mu ne bo šlo le za (dober) seks.
sicer pa je tko, da te bo bolelo tudi drugič, vsaj toliko kot prvič. in na tebi bo le to, da se odločiš potrpeti in pretrpeti tisti čas in bo potem tretjič že bolje, pri četrtič boš se imela pa že lepo. upam, da te to ne bo prestrašilo, a tako pač je. tudi pri meni je bilo nekako tako. le, da jaz nisem bila tako pogumna in samostojna, da bi znala reci, da ni nic narobe s tem, da sem se nedolzna in sem spala z nekom le zato, da sem dala to cez in da nisem bila vec “nenormalna” – kako neumno je bilo to. zdaj bi dala vse, da bi lahko sla se enkrat cez to in pocakala na tistega, ki bi smatrala za pravega in ki bi tudi on znal to moje čakanje ceniti. tako, da te prav obcudujem. sicer pa ja, drugic je bilo pri meni prav tako bolece, sicer je bilo to res sele cez kake pol leta in sem se tudi kar odmaknila, ker me je tolk bolelo. potem pa je bilo vsakič bolje in lepše.
na tvojem mestu bi se tako najbolj osredotočila najprej na to, ali je on glede na svoje razmišljanje sploh pravi zate. in če se odločiš, da ja, potem se enkrat odloči in daj to čez. sicer pa počakaj na tistega, ki bo znal to narediti mogoče tudi bolj z občutkom in občutljivostjo zate…
ajda
Tale prvi seks. Zahvaljujoč hollywoodski produkciji, s katero nas bombardirajo iz vseh strani, dekleta mislijo, da … On ga bo dal noter, nakar se bodo njej odprla nebesa, obema bo naenkrat prišlo, okoli njiju bodo ognjemeti … Medtem ko je resnica drugačna. Če si ni dekle že prej tako ali drugače natrgalo oziroma pretrgalo deviško kožico, zadeva boli in to je treba vzeti v zakup. Kako zelo boli, je verjetno odvisno od nekih fizičnih danosti, praga bolečine in “mesarja”, s katerim imamo opravka. Stisneš zobe in potrpiš. Vsaj jaz sem tako vzela prvi seks. In tudi ni prvič uspelo. Je pa drugič.
Pozdravljeni vsi skupaj še enkrat!
Najprej se iskreno zahvaljujem vsem, ki ste si vzeli čas zame in za moj problem ter mi skušali pomagati s svojim videnjem moje situacije oz. mi skušali svetovati, kako in kaj. Resnično vam hvala!
Kakor koli, rada bi replicirala na nekatere vase nasvete, malce podrobneje osvetlila vso zadevo oz. vam skusala podati vpogled v trenutno stanje v moji zvezi …
Primoz: Moram povedati, da sem bila dan po “dogodku” resnicno na tleh, zelo sem bila zalostna in jezna sama nase, sebe sem krivila za nastalo situacijo, ti pa si mi s svojim odgovorom zacel odpirati oci, kajti sprevidela sem, da resnicno nisem jaz kriva, ker nama v prvo ni uspelo, kajti sem se devica in normalno je, da izguba nedolznosti za vsako dekle predstavlja doloceno prelomnico v zivljenju, da je ene bolj strah kot druge … Kot si napisal, seks ni vse v neki zvezi in ce je nekomu samo do tega, potem ta res nima pojma, kaj je v zivljenju res pomembno. Vendar mislim, da mu je vec do mene, kot pa da bi me imel samo za seks, kajti ce bi mu bilo samo do tega, bi me takrat pustil, vendar je sam rekel, da me ima rad in da bo pocakal, dokler ne bom resnicno pripravljena. Sicer pa bo cas prinesel svoje, kajne? 🙂
Prvic: opis tvoje izkusnje mi je tudi pomagal sprevideti, da z mano ni nic narobe, ce nama v prvo ni uspelo, ker se dogaja tudi drugim puncam, zato hvala ti. Ko nekaj delas prvic, je normalno, da ne mores bit profi in da so prisotni negotovost, strah, pri prvem spolnem odnosu bolecina, lahko krvavitev … Bom pa videla, kaj bo naslednjic, mogoce se bom res se pri ginekologinji oglasila.
Alenka1974: Mene glede spolnosti niso nic slabega ucili oz. me sploh niso, ce se tak izrazim, vsaj ne doma, ker se pri nas doma o tem ni govorilo oz. se se vedno ne govori. Nekaj sem odnesla iz sole, veliko pa sem sama prebrala, se poucila iz knjig, oddaj na tv-ju. Ampak eno je teorija, drugo pa praksa. Sploh se mi zdi,da ljudje raje verjamemo izkusnjam nekoga, ki je to ze dal skozi – recimo izkusnjam prijateljic ali pa ce beres kake teme na forumih, kjer dekleta govorijo o svojem prvic, in vsem je bolj ali manj skupno to, da boli, da je lahko prisotna krvavitev … in potem normalno,da je lahko punco, kot sem jaz, strah in se tega boji. Obenem menim, da je treba iti lepo pocasi in po korakih, s cimer mislim, da gres lepo od poljubljanja, otipavanja, oralnega in rocnega zadovoljevanja do pike na i – torej samega koitusa. Dva se morata najprej spoznati in zacutiti do te mere, da sta potem pripravljena za sam spolni akt, sploh ce je eden od njiju na tem podrocju se neizkusen. Mi je pa vsec tvoja izjava, da ko bom to hotela, bo tudi slo, ker je slo se pri vseh – si me pomirila s to izjavo, povedla preprosto in jedrnato. 🙂
Ry: tudi tvoj prispevek je name deloval pozitivno, sploh drugi odstavek, kjer si napisal, da je penetracija nekaj najlepsega med dvema zaljubljencema. Resnicno verjamem v to in upam, da bo tako tudi pri meni in mojemu fantu. 🙂 Ne vem pa, ce je njemu res samo do seksa, ker potem bi me ze zdavnaj pustil, mogoce se pa ne zaveda, kaj puncam pomeni prvic oz. kaj jim le-ta predstavlja.
mala*: Ja, mislim, da imas prav, da je mislil, da me ne privlaci dovolj, ampak sva se o tem pogovorila. Resnicno me zelo privlaci, kajti kot sem napisala ze v prvem postu, postanem vlazna ze po par minutah meckanja in crkljanja. In ja, menim, da imas prav tudi, da ni dobro, da me zadovolji ze pred penetracijo, ker ko sva se takrat spravljala zraven, sem bila res se vsa pod vplivom oralnega orgazma in sploh nisem cutla tistega “scemenja” med nogami, ki ga cutim preden me recimo gre zadovoljevat oralno ali rocno.
Kakor koli, situacija je trenutno taksna, da sva “na cakanju” oz. bova poskusila ponovno, ko bova oba v feelingu te pa bo, kar bo. Poskusila bom dati na stran misli na bolecino oz. jo vzeti v zakup, kajti prisotna najverjetneje bo (glede na prvi poskus). Oba si zeliva kvalitetne spolnosti in ce zeliva priti do tja, morava dati skozi tale prvic in se kaksnega, da bo lahko zadeva zacela dobivati prave razseznosti, kajne? 🙂 Hvala se enkrat vsem za vase nasvete in za cas, ki ste si ga vzeli zame. Je pa seveda dobrodosel se kak nasvet! Hvala in lep dan vsem skupaj!
Hm, brez zamere, a jaz mislim, da malo preveč kompliciraš glede prvega seksa in nasplošno spolnosti. Preveč živiš v teoriji (pa čeprav sama poudarjaš prakso). Prepusti se trenutku, ne obremenjuj se, enkrat bo že uspelo in od takrat naprej bo vselej boljše. Če pa fant tega ne razume, te ne ljubi in ga pusti ter odidi naprej. Ne vem kaj toliko kompliciraš, če to “znajo” 14-letniki, potem boš ja tudi ti!
LP
Lep pozdrav vsem skupaj še enkrat!
Najprej hvala vsem, ki ste se odzvali na moj “problem”. Pišem zato, da vam povem, da sva včeraj s fantom šla do konca. Bila sem sproščena, pripravljena na bolečino in vse, kar pač sodi zraven. Od začetka me je zelo bolelo, a sem stisnila zobe, potem pa mi je postalo fajn. Saj ne morem verjet! Očitno sem se res v glavi preveč obremenjavala s tem “prvič”. Hvala vsem še enkrat! Lep pozdrav!