Primolut nor
Pozdravljeni,
Imam vprašanje glede Primolut nor ki sem ga dobila za prestavitev menstruacije. Menstruacijo sem imela 10. 7. 2026. Dne 18. 7. 2026 (9. dan ciklusa) sem zaradi nezaščitenega odnosa vzela tableto Norlevo.
Menstruacijo bi po mojih izračunih pričakovala okoli 10. 8. 2026, vendar bi jo zaradi dopusta želela prestaviti. Predpisan imam Primolut Nor 5 mg, ki bi ga nameravala jemati približno tri dni pred menstruacijo. Moji cikli so v povprečju dolgi od 32 do 33 dni. Je možno da bi mi uspelo? Norlevo sem žal vzela že po temu ko se mi je predpisalo primolut nor ginekologinja pa se ne javi na telefon da bi vprašala.
Zanima me:
ali je varno jemati Primolut Nor v istem ciklusu, v katerem sem vzela Norlevo,
Ali je treba kaj prilagoditi začetek jemanja?
Hvala za odgovor in lep pozdrav
Pozdravljeni,
Naj še dodam da sem danes dobila rjavo krvavitev na 15.dan cikla. (7 dni po vzeti tableti norlevo) kako sedaj naprej z primolutom v avgustu? Ali. Ga sploh vzeti? Ko sem enkrat že dolgo nazaj vzela tableto sem tudi dobila krvavitev in krvavela 6 dni in srednje močno kot pri menstruaciji… Ravno tako nekje 7 dni po tableti. Kako se ravnati tokrat z primolutom?
Hvala za pomoč
Hailey2, 24.07.2026 ob 06:22
Pozdravljeni,
Naj še dodam da sem danes dobila rjavo krvavitev na 15.dan cikla. (7 dni po vzeti tableti norlevo) kako sedaj naprej z primolutom v avgustu? Ali. Ga sploh vzeti? Ko sem enkrat že dolgo nazaj vzela tableto sem tudi dobila krvavitev in krvavela 6 dni in srednje močno kot pri menstruaciji… Ravno tako nekje 7 dni po tableti. Kako se ravnati tokrat z primolutom?
Hvala za pomoč
Očitno vam jutranja tabletka oz urgentna kontracepcija precej vplivata na ciklus. V tem primeru je prestavitev M s Primolut Nor manj zanesljiva oz je večja možnost, da se bodo pojavile nepravilne krvavitve.
Vseeno svetujem, da vzamete Primlut 3-4 dni pred pričakovano M in jemljete 2×1 tbl na dan.
srečno, N
Pozdravljeni,
Danes sem uspela dobiti svojo ginekologinjo. Rekla je da se primolut ne bo imel kam “prijeti”. Krvavitev ki sem jo dobila na 15. Dan cikla in je trajala do danes 19.dan cikla (danes se končuje je vse samo rjavo). Pravo menstruacijo sem sicer pričakovala okoli 10.8… Naj vseeno vzamem primolut? Po telefonu so me tako nahitro odslovili da sem zdaj še bolj zmedena. Bojim se da brez primoluta menstruacija vseeno pride čeprav vem da zna ta krvavitev cikel zamakniti… Koliko pa je tveganja za krvavitev med jemanjem primoluta ker sem v tem ciklu vzela že tableto? Torej naj vseeno začnem tri dni pred pričakovano menstruacijo?
Hvala in lep pozdrav
Hailey2, 28.07.2026 ob 13:52
Pozdravljeni,
Danes sem uspela dobiti svojo ginekologinjo. Rekla je da se primolut ne bo imel kam “prijeti”. Krvavitev ki sem jo dobila na 15. Dan cikla in je trajala do danes 19.dan cikla (danes se končuje je vse samo rjavo). Pravo menstruacijo sem sicer pričakovala okoli 10.8… Naj vseeno vzamem primolut? Po telefonu so me tako nahitro odslovili da sem zdaj še bolj zmedena. Bojim se da brez primoluta menstruacija vseeno pride čeprav vem da zna ta krvavitev cikel zamakniti… Koliko pa je tveganja za krvavitev med jemanjem primoluta ker sem v tem ciklu vzela že tableto? Torej naj vseeno začnem tri dni pred pričakovano menstruacijo?
Hvala in lep pozdrav
Možnost, da boste krvaveli med jemanjem Primoluta je majhna ne glede na to, v katerem delu ciklusa ga vzamete in ne glede na to, kako ste ciklus “zmedli” z nujno kontracepcijo. Če torej želite odložiti krvavitev svetujem, da ga začnete jemati 3-4 dni pred pričakovano M in jemljete 2x na dan po eno tableto, največ pa 15 dni. Po prenehanju jemanja bo krvavitev najverjetneje v nekaj dneh.
Žal tudi pri ženskah, ki imajo redne cikluse (in brez motenj kot je nujna kontracepcija) ni garancije, da ne bo med jemanjem kakšne krvavitve, so po te redke in običajno blage.
srečno, N
Hvala za odgovor
Zanima pa me kako naj zdaj začnem jemati primolut nor? Še vedno po istem vzorcu kot sem sprva planirala? To bi bil 7.8 ker 10.8 sem pricakovala menstruacijo. Zdaj pa ker sem od 15 dne cikla do 20 dne cikla imels krvsvitev (danes se je zaključila) pa nevem. Moja ginekologinja je rekla da se primolut ne bo imel kam prijeti ker sem nekaj sluznice izločila s to krvavitvijo. Je možno da se menstruacija zamakne zaradi te vmesne krvavitve? In da primolut prvih deset dni avgusta sploh ni potreben?
Hvala in lep pozdrav
Hailey2, 29.07.2026 ob 14:14
Hvala za odgovor
Zanima pa me kako naj zdaj začnem jemati primolut nor? Še vedno po istem vzorcu kot sem sprva planirala? To bi bil 7.8 ker 10.8 sem pricakovala menstruacijo. Zdaj pa ker sem od 15 dne cikla do 20 dne cikla imels krvsvitev (danes se je zaključila) pa nevem. Moja ginekologinja je rekla da se primolut ne bo imel kam prijeti ker sem nekaj sluznice izločila s to krvavitvijo. Je možno da se menstruacija zamakne zaradi te vmesne krvavitve? In da primolut prvih deset dni avgusta sploh ni potreben?
Hvala in lep pozdrav
Žal je vse možno in kot sem že napisala, precej nepredvidljivo. Svetujem, da začnete jemati tako, kot je bilo načrtovano.
srečno, N