Najdi forum

prhljaj pri psu

Ojla!
Doma imam psičko staro 5 mesecev in sem na njej opazila prhljaj.Mi lahko kdo svetuje kako naj to premagava??
Hvala!

Težko, ker nihče ne pozna vzroka prhljaja. Lahko je alergija na hrano ali pa je le posledica suhega zraka (če je psička notranja). Če ni alergija, pomaga ribje olje (pa ne tisto iz ribje konzerve, ampak tisto iz lekarne ali kupljeno pri veterinarju).

Res je težko na pamet reči “to in ot dajte, pa bo sigurno boljše”.

Je pa ponavadi prhljaj, ki se pojavi pozimi, posledica suhega zraka zaradi ogrevanja stanovanj. Ta potem zgine spomladi, ko je v zraku več vlage, stanovanja se več zračijo nin zrak se zaradi ogrevanja ne izsušuje več, ker ga pač izklopimo.

Psički lahko pomagate z dodajanjem ribjega ali olivnega olja v hrano (eno žličko na dan med brikete ali kar pač dobi. Če pa se ne izboljša, ali pa se celo poslabša, pa stopite do veterinarja, ker je res možna tudi kakšna alergija na hrano, pršice,…

Poleg vsega navedena zgoraj pa je možno tudi,da ji hrana ne ustreza. S čim pa hranite?

Tudi moj pes ima prhljaj. Zdaj pozimi še bolj. Hrano ima skoz isto, pa ga nekaj časa ni imel, zdaj ga pa ima. Dodajala sem mu ribje olje, poleg tega sem mu dajala tudi kapsule z lososovim oljem, pa ni nič pomagalo. Hranim ga s hrano Belcando, ki spada med kvalitetnejše in nimam več ideje, kaj naj mu še dam.

Od moje sestrične kuža je imel prhljaj pa so šli k veterinarju pa mislim da so dobili nekaj za mazat. To nisem glih ziher, vem pa da so sigurno menjali brikete. Po briketah je blo boljše. POjdi k veterinarju pa ga vprašaj za nasver kakšne brikete bi mu dala.

New Report

Close