Najdi forum

Pozdravljeni, čez cca 1 teden imam rok za porod. Skrbi me kako je s prevozom domov iz porodnišnice, ker nimam nobene družine in partnerja ne vem kako bom odšla domov, ker nimam nobenega da bi prišel pome. Ali je to varno če grem z komaj rojenim dojenčkom domov z avtobusom ? Peš od porodnišnice do doma imam cca 40 min hoje, če bo lepo in toplo vreme ali grem lahko tudi peš, otroček pa seveda v vozičku. Na porod sem nameravala z avtobusom, cca 15-20 min voznje je od doma do bolnice.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 2280, 20.05.2026 ob 16:16

Pozdravljeni, čez cca 1 teden imam rok za porod. Skrbi me kako je s prevozom domov iz porodnišnice, ker nimam nobene družine in partnerja ne vem kako bom odšla domov, ker nimam nobenega da bi prišel pome. Ali je to varno če grem z komaj rojenim dojenčkom domov z avtobusom ? Peš od porodnišnice do doma imam cca 40 min hoje, če bo lepo in toplo vreme ali grem lahko tudi peš, otroček pa seveda v vozičku. Na porod sem nameravala z avtobusom, cca 15-20 min voznje je od doma do bolnice.

Pozdravljeni,

razumem vašo situacijo in vam svetujem, da se o tem pogovorite z osebnim ginekologom ali osebjem v porodnišnici, kjer boste rodili, da vam uredijo prevoz domov. Lahko vprašate tudi na Center za socialno delo, tam kjer ste urejali porodniško. Prepričana sem, da se bo našla rešitev, da dobite prevoz do doma. Niti za vas niti za novorojenčka ni primerno, da greste par dni po porodu peš ali z javnim prevozom domov.

srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

New Report

Close