Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Pretakanje po želodcu

Pretakanje po želodcu

Spoštovani!
Večkrat prav slišim, kako se mi po želodcu nekaj pretaka, včasih me tudi malo boli v eni točki bolj levo od žličke. Če ne pijem kave in jem čokolade, je bolje. Jemala sem Nolpazo en teden, to, ki jo dobiš brez recepta (20mg).
Ali naj grem na samoplačniško gastroskopijo, se mudi, je lahko kaj hudega?

Pozdravljeni,
najprej 2 tedna jemljite Nolpazo 20 mg 1x na dan zjutraj na tešče. Če se bodo po prekinitvi zdravil težave ponovile, pojdite k zdravniku. Mislim, da samoplačniška gastroskopija ni potrebna.
LP!

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

Draga gospa doktor,
imam podoben problem, sem pa zadnji teden opustila dražečo hrano (prav tako kava, čokolada ipd.) in je že bolje. Kako nujen je obisk pri zdravniku v mojem primeru? Ni še dobro, bolje pa.
Hvala!

Pozdravljeni,
držite se sprememb, že gre na bolje. Zaradi pretakanja ne potrebujete pregleda pri zdravniku.
LP!

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

Pretakanje se je umirilo, še vedno pa občasno čutim rahlo bolečino bolj na levi strani, malo pod rebri, ampak sem prepričana, da izhaja iz želodca.

Pretakanje se je umirilo, še vedno pa občasno čutim rahlo bolečino bolj na levi strani, malo pod rebri, ampak sem prepričana, da izhaja iz želodca.[/quote]

Dober dan, vseeno me zanima, lahko samo s spremembo hrane še malo počakam, glede te rahle bolečine me malo skrbi …

Pozdravljeni,
vnetje želodčne sluznice se umiri v 2-4 tednih, takrat bi morale tudi bolečine prenehati. V primeru, da ne bodo, svetujem obiskati zdravnika.
LP!