Najdi forum

Prenessa

Spoštovani!

Star sem 29 let in vedno sem imel precej nizek krvni tlak. Vedno je bil okrog 110/60. Potem sem pa 4 mesece jema Medrol in zdaj še hidrokortizon zaradi insuficience nadledvičnice in verjetno tudi to vpliva vse na tlak. No zdaj je že nekaj tednov stalno okrog 150/90. Čutim pritisk v glavi. Zdravnica mi je predpisala Prenesso 4 mg in danes sem vzel prvo tableto. Ko sem si zvečer meril pritisk, sem bil presenečen, da ni nič nižji!!! Zakja to ne deluje, a rabi to dlje časa, da pomaga?

Lep pozdrav!

Spoštovani!

Sicer še niste odgovorili na moje vprašanje, pa bi vendarle še to dodal. Torej zdaj že tri dni jemljem Prenesso 4 mg. In sistolični je v mirovanju 120, diastolični pa še vedno 90. Zakaj se spodnji ne zniža?

Medrol in hidrokortizon dvigujeta krvni tlak, Prenessa ga znižuje. Dogovorite se z zdravnikom katero zdravilo lahko prenehate jemati. Srečno.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Spoštovani!

Seveda bi najraje opustil hidrokortizon, vendar kot verjetno sami veste pri insuficienci nadledvičnice to ni možno, oziroma zna biti zelo nevarno.
Zavedam pa se tudi, da ne morem okrog skakat s takim tlakom. Zato pa sem dobil to Prenesso, ki pri 4 mg očitno ne deluje. Ne vem ali moram to dlje jemati, da se pokaže učinek ali pa bi bilo smiselno zamenjati za kak Ampril? Še to bi omenil, neverjetno utrujen sem po Prenessi. Dobesedno me dol vleče. Je to normalno?

Imam premalo podatkov za pravilno svetovanje. V prverm dopisu ste sporočili, da ste v mladosti imeli razmeroma nizke vrednosti tlaka. V drugem dopisu ste navedli, da se sedaj zdravite zaradi insuficience nadledvične žleze s kortizonskim preparatom in, da je ob tej terapiji tlak porastel na 150/90, ter, da je vam zaradi tega zdravnica predpisa la zdravilo Prenessa, ki še ne učinkuje na tlak močno pa vam poslabša počutje. Mislim, da bi bilo prav, da kortizon opustite in, da ponovno ugotovite vrednosti tlaka ob jemanju tablet Prenessa oziroma sorodnega zdravila. Srečno.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close