Najdi forum

premostitveni kredit

V spodnjem postu o nakupu stanovanj prek stan.sklada oz. varčevalne sheme me zanima, kaj točno pomeni premostitveni kredit?
Če želim kupit stanovanje pred iztekom varčevalne sheme, koliko denarja lahko dobim?

Hvala za pojasnila.
Lp, S.

Ja mene so celo vabili na t.i. delavnico. Nisem šel, ker sem pošto dobil prepozno. Vendar sem se pozanimal, kako to zgleda.

To je še en vrhunec nesposobnosti naših bank o.z. – NLB – tam imam jaz odprt račun NVS. Namesto, da bi se malo potrudili in privarčevani denar investirali v gradnjo stanovanj, hočejo “nategniti” varčevalce…Imajo problem, da morajo od nekod dobiti denar za obresti…

Na kratko
Greš na banko! Oni ti zračunajo koliko boš privarčeval v NVS! Npr.: 10 miljočkov. Za to dobiš kredit POD NJIHOVIMI POGOJI. Vse ustezno zavarovano z poroki, hipotekami itd. in si kupiš stanovanje!
Odplačuješ kredit in hkrati plačuješ obroke v NVS.

Ko dobiš denar iz nacionalne varčevalne sheme, z tem denarjem pokriješ njihov kredit in odplačaš še tisto, kar moraš odplačati od kredita pod POD NJIHOVIMI POGOJI – lepo zaslužijo…

Ali se splač ali ne? Ne vem. Marsikaj se dogaja z temi stanovanji, z cenami itd. V bankah in na tržišču stanovanj vlada neko konfuzno stanje. Poznam nekaj primerov, ko so za že za garsonjere v istem bloku (razlika samo v nadstropju in času nakupa 1 mesec) plačali: kupec št. 1 :13 milijonov, Kupec št. 2: 11 milijonov. Pri tem ni kupec št. 1 kakšen, ki bi se mu glih je*al za denar, ampak je verjel posredniku….

Kakšne bodo cene po sprostitvi NVS! Ja sem prebral spodaj. Marsikaj se piše, papir vse prenese…

To je kredit, ki ga lahko dobis zdaj in ga poplacas s kreditom iz NVS. Za vec podrobnosti se obrni na banko, kjer varcujes.
Tomaz

Pri ABANKI sva se zanimala z možem. Kredit kot vsi ostali, obresti plačaš, da se ti v glavi zvrti… Se ne splača.

New Report

Close