Premajhna teža za zanositev ?(!)
Spoštovani,prosim Vas za mnenje.
Ginekološko sem zdrava (preiskave), stara 30 let, še nikoli noseča,kljub trudu.
Moj ginekolog (zelo znan in cenjen) mi je rekel: malo več kilogramov, pa bo!
Visoka sem 172 cm,in težka 50 kg. Vem, premalo. Ampak: taka sem celo življenje, prav tako velika večina sorodnikov. Jem normalno, nikoli v življenju nisem hujšala, menstruacije imam od 15.leta redne in normalne. Pri meni je bilo zmeraj tako, da sem kakšen kg s težavo pridobila, izgubila pa v dveh dnevih,če sta bila bolj stresna ali pa sem zaradi službe izpustila kakšno malico.
Ker mnenje svojega ginekologa zelo cenim, sem ravnala po njegovem nasvetu in se začela basati s hrano, v trgovini sem gledala, kaj ima več kalorij in tisto kupila.
In kaj se je zgodilo? Bumerang: od vse te psihične preobremenjenosti s premajhno težo (v stilu:”sama sem kriva, da ne zanosim,pa grda si kot fižolova prekla”ipd.) in basanja s hrano se mi je uprl želodec. Staknila sem “občutljiv želodec”,probleme s prebavo in žolčem, najslabše je pa to, da mi hrana več ni v užitek, saj zdaj jem zato,da bi se zredila in ne iz užitka in potrebe, tako da me včasih že vnaprej boli želodec.
Končni rezultat: težko pridobljene 3 kilograme sem izgubila v tednu in pol in še enega za povrh.
Moje vprašanje: ali res premajhna teža lahko v taki meri vpliva na zanositev,če so menstruacije normalne in je to zame “normalno”, ne pa posledica kakšnega drastičnega hujšanja?
Hvala in lep pozdrav!
Tokrat imate očitno bolj prav vi kot vaš ginekolog. Če imate ovulacije potem lahko zanosite, če je sicer vse v redu z vašimi rodili. Pri 172 cm imeti 50 kg je res na spodnji meji vendar, če ciklus deluje, to ni problem!!! Po več kot 12 mesecih odsotne nosečnosti ob rednih spolnih odnosih 2-3x tedensko so potrebne preiskave, najprej seveda semenske tekočine pri partnerju nato še pri vas. Postavite svojega ginekologa pred konkretna vprašanja!