Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina prekomerno izločanje sline v ustih

prekomerno izločanje sline v ustih

Pozdravljeni!
Star sem 30 let in imam problem s prekomernim izločanjem sline. To me ovira pri govoru, pa tudi moji punci ni všeč in se zadnje čase upira poljubljanju, saj imam toliko sline v ustih, da se mi kar naprej nabira, pod jezikom čutim “mlakico” že takoj, ko slino požrem. Od vedno pa mi, če se v kakšno stvar, ki jo rad delam, zatopim, slina priteče skozi usta in se popackam.
Kaj je narobe- mogoče kaj s slinavko, s prekomernim izločanjem? Rad bi to odpravil.
Hvala in LP

Spoštovani!

Ne bi vedel, da bi bilo to kakor koli povezano s kakšno boleznijo, oz. da bi bilo to zank bolezni, endar bi bilo mogoče prav, da stopite po nasvet k otorinolaringologu.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Ne ven, če sem se prav obrnil.

Prijateljica stara 52 let ima že več let sladkorno bolezen, prav tako je na insulinu. V zadnjih mesecih se je tudi zredila.
Zadnje dneve opaža, da ima v ustih prekomerno količino kiselkaste sline, prav tako naj bi imela le delen okus za hrano.
Prosim za odgovor.

Spoštovani!

To bi bil lahko znak zatekanja želodčen kisline. Posku i naj z ranitalom ali nolapzo, kar dobi v prosti prodaji. Če v treh tednih ne bo bistvenga izboljšanja, naj se ogalsi pri zdravniku.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

dr. Kersnik je namesto nolapza hotel zapisati Nolpaza (Control).

Matjaž

Hvala. Tako je.
Janko Kersnik

New Report

Close