Predpis zdravila
Pozdravljeni dr. Tul
zanima me, če sem že od prej imela predpisan utrogestan, zdaj mi ga pa nima kdo vec predpisovat ali mi ga lahko vi v vaši privat ambulanti predpišete tudi brez pregleda (ker ninam zal toliko denarja za pregled) ? Nazadnje sem ga imela predpisanega proti koncu maja 2026.
Hvaležna za odgovor
Lep pozdrav
M
Predpise vam ga lahko osebni zdravnik ali osebni ginekolog ali njihov namestnik, če sta odsotna. Zakaj imate težave?
srecno. N
Osebni zdravnik pravi da on tega ne more predpisat, zamenski ginekolog pa pravi da utrogestana ni dobro jemat če planiram nosečnost kar mi je totalno nelogično ker vem da ste vi večkrat pisali da se daje celo med nosečnostjo + imam težave z zelo nerednimi ciklusi in zato mi je bil v prvi vrsti predpisan. Kdaj se pa osebni ginekolog vrne pa ne vem.
Anonimno 4546, 20.06.2026 ob 11:33
Osebni zdravnik pravi da on tega ne more predpisat, zamenski ginekolog pa pravi da utrogestana ni dobro jemat če planiram nosečnost kar mi je totalno nelogično ker vem da ste vi večkrat pisali da se daje celo med nosečnostjo + imam težave z zelo nerednimi ciklusi in zato mi je bil v prvi vrsti predpisan. Kdaj se pa osebni ginekolog vrne pa ne vem.
Mislim da je prišlo do nesporazuma. Utrogestan je varen in smiselen pri uravnavanju ciklusa pred zanositvijo in v nosečnosti.