Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Prebavne težave – prosim pomagajte!!!

Prebavne težave – prosim pomagajte!!!

Spoštovani,

sem prebrala že prejšnja sporočila na to temo, pa vas vseeno še jaz prosim za nasvet.

Težave so se mi začele pred približno 3 leti in pol. No tudi prej so bile vendar ne v takšni hudi obliki. Po vsaki zaužiti hrani sem zelo napihnjena in me zelo napenja, plini so tako smrdeči kot da bi bila gnila v telesu (oprostite izražanju). Blato odvajam redno vsak dan. 2 leti nazaj se mi je dogajalo tudi to, da sem bila napihnjena po cel teden ali dva tedna, zelo me je tiščalo v predelu trebuha, čez dan sem pojedla zelo malo, ker se nisem počutila dobro, tako, da sem bila v bistvu lačna.

Potem sem lansko leto zanosila in težave so minile, vetrov skoraj ni bilo, po zaužitju hrane se nisem počutila težko in ni me tiščalo. Ko sem rodila (2 meseca nazaj z carskim rezom) sem mislila, da so moje težave končno izginile. Dober mesec ni bilo nobenih težav, nobene napihnjenosti, po obroku sem se dobro počutila, ni mi bilo težko v želodcu. Pa jem obilne obroke zaradi dojenja. Zdaj so se pa težave zopet začele, vetrovi so grozni, napihuje me.

Jem pretežno zdravo hrano. Vendar naj tudi povem, da so pri meni vetrovi in napihnjenost ravno tako ob “nezdravi” kot tudi ob zdravi hrani. Zdaj npr. sadja in zelenjave sploh ne jem zaradi krčev hčerkice. Enako zelo smrdeči vetrovi so če jem balastno hrano, tako ki napenja in ravno tako če jem hrano, ki ne bi smela napenjati

Aja pa še to, stara sem 27 let in nimam težav s težo. 3,5 leta nazaj sem nehala kaditi. 9 let nazaj sem imela rano na želodcu. Sicer imam občasne težave z želodcem, občasne terapije so potrebne zaradi vnetja želodca.

Ko sem šla zaradi teh težav k osebni zdravnici mi je rekla, da ne ve kaj bi lahko bil vzrok težavam in da mi ni pomoči. Ko sem 2 leti nazaj nazadnje delala gastroskopijo zaradi omenjenih težav je bila postavljena diagnoza kronično vnetje želodca, vendar da nima to nobene zveze z mojimi težavami.

Sem tudi jedla tablete digenol pa težave niso minile. Zdaj spijem 1,2 l čaja na dan za boljšo prebavo pa tudi ni nič boljše.

Čisto sem že obupana in ne vem kaj naj storim!!! Prosim vas pomagajte mi!

Spoštovani!

Kako rad bi, a najbrž ne bom mogel. Hrana v črevesju pod vplivom bakterij res gnije in pri tem nastajajo plini. Vonj in količina sta odvisna od vrste bakterij in količine hrane, ki lahko “gnije”. Blejakovine so sploh izvrsten vir smradu – poleg blasatnih snovi, ki pa bolj skrbijo za količino plinov. Čeprav to ni medicinsko preizkušeno, ampak glede na grozne tegobe, bi utegnila kura antibiotikov malce zmešati štrene telim vašim bakterijam v črevesju in poskrbeti za znosnejše vetrove. Gibanje in pogostejši manjši obroki pa so najbrž že tako na vašem seznamu ukrepov.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Zdravo,

na vašem mestu bi poskusila tudi s probiotičnimi mlečnimi proizvodi, lahko malo na silo spremnijo črevesno floro. Vendar to traja…

Romi

Tnt

piši mi na mail
renata@madware.si

in ti pomoče lahko pomagam z nekim probiotičnim napitkom ki ga sama uživam in je iz Danske, O njem je bilo precej pisano v zadnjih revijah Aure – ti lahko pošljem članke.

New Report

Close