Najdi forum

praski za imunost

Noseca sem 28 tednov. Opazam da imam trenutno v nosecnosti precej slabsi imunski sistem, prime se me vsak prehlad od hcerke iz vrtca. Pred nosecnostjo teh tezav nisem mela, zivim zdravo, jem polnovredno, se gibam (mislim da nadpovprecno). Te prehladi se ki vlecejo z vnetji sinusov tudi po 2 tedna. Letos ze 5tic!

Zanima me ali po vase lahko jemljem praske za imunost (npr https://www.lekarnaljubljana.si/artikel/ak-imun-prasek-za-pripravo-napitka-5-vreck-1420 )

Ce ze zbolim nenoseca mi to ponavadi hitro pomaga in sem po 2-3dneh ok. Na spletu najdem razlicne informacije. Pri doticno tem sicer ne pise nic o nosecnosti. Ali je “prevec” vitaminov?

Lp

Odgovor na objavo uporabnika
nosecka794, 19.05.2026 ob 07:15

Noseca sem 28 tednov. Opazam da imam trenutno v nosecnosti precej slabsi imunski sistem, prime se me vsak prehlad od hcerke iz vrtca. Pred nosecnostjo teh tezav nisem mela, zivim zdravo, jem polnovredno, se gibam (mislim da nadpovprecno). Te prehladi se ki vlecejo z vnetji sinusov tudi po 2 tedna. Letos ze 5tic!

Zanima me ali po vase lahko jemljem praske za imunost (npr https://www.lekarnaljubljana.si/artikel/ak-imun-prasek-za-pripravo-napitka-5-vreck-1420 )

Ce ze zbolim nenoseca mi to ponavadi hitro pomaga in sem po 2-3dneh ok. Na spletu najdem razlicne informacije. Pri doticno tem sicer ne pise nic o nosecnosti. Ali je “prevec” vitaminov?

Lp

Ja, nosečnice imate bolj občutljiv imunski sistem. Za par dni lahko vzamete omenjene praške za imunost. Če ste stanje poslabša, pa obiščite osebnega zdravnika.

V tej višini nosečnosti svetujemo cepljenje nosečnic proti oslovskemu kašlju in RSV, če ga še niste opravili. In veliko gibanja na svežem zraku.

srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

New Report

Close