praskanje – alergija na hrano?
Pozdravljeni, živaloljubci!
Preden se podam (spet) do veterinarja, bi vas rada vprašala, ali kdo ve, koliko približno stane to ugotavljanje, na kaj je mačka alergična.
Pred dvema mesecema sem v svoj dom vzela čudovito mačkonko, ki je nekoč slišala na ime Jamica (Tanja!, ti boš najbrž vedela za njo), ki so jo našli na ulici in je že takrat imela rano pod vratom. Ker se čez nekaj časa ni in ni pocajtala, sem jo peljala k veterinarju in nekajkrat je dobila antibiotik in povezali so ji rano. Rana se je zacelila in takoj ko se je, si jo je mačkica spet skraspala in je spet čisto krvava.
Najbrž gre torej za neko alergijo, predvidevam, da na hrano. Sem že delala poskuse in najbolj sumim piščanca. Je pa to čisto odvisno, včasih se kraspa nenehno, včasih več dni ne.
A je kdo imel podobne težave in koliko približno stane to ugotavljanje pri veterinarju? Imam dva mačka in v preteklih dveh mesecih sem pri veterinarju pustila kar zajeten kupček in po pravici povedano nimam veliko denarja. Bi pa rada, da se to že enkrat uredi, ker se mi mačkica smili, ker jo srbi.
Torej, če kdo kaj ve, prosim za pomoč!
LP
Nanča
Ojla! Seveda vem o kom je govora. Mucico sem nasla na nasem vrtu. Me veseli, da ste se javili. Imate tudi kaksno sliko, da vidim, ce je malcica kaj zrasla? :))
Ali je mozno, da bi ji za nekaj casa preprecili praskanje, recimo z ovratnikom? Ker cisto mozno je, da jo rana srbi in pece in dokler ne bo res zaceljena si jo bo macka praskala. Ce bi bila kje drugje po telesu bi so jo lizala, tu pa ne more do nje. Mogoce bi jo tudi nekaj dni izpirali z jodom ali cem podobnim.
Ali se praska tudi drugje po telesu? Bi lahko imela bolhe ali usesne garje. Vsi macki, ki so se takrat oddajali so dobili Baymec (vsaj mislim, da se tako rece), kot preventivo proti garjam in notranjim zajedalcem, vendar je od takrat ze kar nekaj casa in naceloma bi lahko muca dobila kaksne zajedalce. lp
Živjo.
Slikico sem pripela, se pa gospodična Mara meni še vedno zdi tako majhna, sploh če jo primerjam z drugim mačkonom – Maxom, ki je takoooo velik. Je pa lepo rejena, ima tak mali trebušček. 🙂 Sicer pa se še vedno nerada fotografira. 🙂
Praska se samo tam, pod vratom. Ovratnik ima zdaj kar skozi gor, ker se drugače takoj skraspa do krvi. Se ji je rana vmes že čisto zacelila (ker je imela gor ovratnik), ko pa sem ji ga dala dol, se je takoj spet do krvi skraspala. Dvakrat sta že dobila (oba) frontline, tako da bolh ali garij ni. Nima nobenih drugih težav, samo to. Bom oba mačkona dala na dieto brez piščanca, pa bomo videli, ali je to res krivo. Pa kaj naj, če se mi zdi, da vsa ta hrana vsebuje piščanca, vsaj za odtenek, če ne še več.
Bom javila, ko bom kaj več ugotovila. Hvala in lp.