Najdi forum

Pralno sušilni stroj

Zanima me kakšna se vam zdi ta varianta 2 v 1, se pravi, da je pralni stroj in hkrati tudi sušilni.

Sliši se dobro, samo kako je v praksi? Če ste zadovoljni, mi povejte tudi katero znamko ste kupili in koliko dinarčkov ste odšteli! 🙂

LP

Če nimaš prostora je to kar v redu, drugače je bolje posebej. Jaz imam 2v1 od Whirpoola. Pralni stroj ga stalno nekaj sračka, sušilec pa je v redu. Nekatere se pritožijejo da so na tak način bolj zmečkane cunje, a meni se niti ne zdi. Je pa en minus- v sušilec gre samo pol stroja, tako da moraš perilo prekladat, pa verjetno je tako tudi večja poraba energije.

Jaz imam Candyjev pralno-susilni stroj Alise (1000 obratov pri centrifugi). S pralnim strojem sem zelo zadovoljen, ze 5 let pere zelo dobro brez vsakih tezav. Susilec pa je precej neucinkovit. Za recimo 4 srajce ali kaj podobnega porabi vec kot uro susenja, kaj vec pa ne smem naloziti noter. Sicer pa tudi susenje dela brez tezav.

Pri kombiniranih strojih se splaca kupiti cim bolj mocno centrifugo, da je susenje poteka manj casa.

Če imaš le možnost, obvezno kupi ločena stroja. Jaz imam Philco že osem let. Stroj brezhiben, sušilec je pa nekaj časa delal dobro, potem ga pa začel lomit. Pa perilo moraš sušit v dveh rundah, kar je tudi moteče. Še malo prebrskaj po starih postih, o tem se je že dosti govorilo in vedno se večina nagiba k ločenim strojem. Pa dober nakup!

Zaradi pomanjkanja prostora sem se odločila za kombiniranega… Zannussi…. hm….mislim, da je 1300W…. perilo je res treba prekladat, ker lahko suši manj, kot pere, a niti ni tako moteče….. načeloma sem z njim zelo zadovoljna… aja, stal pa je cca.140.000 pred….nekaj vec kot enim letom!

Meni je serviser to različico odločno odsvetoval. Nisem ga poslušala in potem mi je bilo zelo žal.

jst imam ločena pralni stroj ( zanussi ) in sušilni stroj (bosch) oba sta super v sušilca mi gre še več robe kot v pralni (pralni ima kapaciteto 5 kg). sušilc ima senzor za vlago prerla in ko nastavim program in če je perilo že prej suho ga sam ustavi.roba pa pride manj zmečkana kot če bi obesla perilo in nekaterih stvari (trenirke,kavbojke..) ni treba likat če jih lepo zložiš ko konča sušit.in še ena prednost je pri ločenih strojih.v enem lahko pereš v drugem pa sušiš,kar pri skupnih ni možno ker moraš počakat da posuši da lahko daš ponovno prat….seveda pa če nimaš prosora moraš met glih skupnega. pa uspešen nakup :o)

Tudi jaz imam Zanussijevega kombiniranega. Imam ga ze dve leti in sem izjemno zadovoljna. Nobenih problemov; stroj pere kot je treba, susilec pa je tudi super. Susim posteljnino, sp. perilo, t-shirte in kavbojke. Ce se drzim dovoljene teze, stvari niso nic zmeckane in jih samo pogladim in zlozim. Aja, takrat je stal cca. 115.000 sit. Prostora za dva stroja nimam, pa tudi ce bi ga imela, bi kupila kombiniranega.

Vedno sem za ločene stvari in ne za več stvari v eni…..glede na to da nimam prostora, raje nimam sušilca kot pa kombinacijo….itak pa se dosti stvari v sušilcu lahko sčasoma uniči, tako da kot mi pripovedujejo uporabnice niti ni vse za notri “tlačit”..veliko sreče pri nakupu

Sandra 1!
O tej temi je ze bilo nekaj govora..Poisci po starih temah in bos prebrala se vec mnenj…Jaz osebno ne bi kombinacije, ker mi jo je odsvetoval strucko za pralne stroje..LP!

Jaz imam enak stroj kot Nataša, edino, da ga že imam 4 leta in sem takrat dala cca 100.000 SIt. Sem zelo zadovljna.

Lp, in dober nakup.

Monika

New Report

Close