Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom pralno sušilni ali samo pralni stroj?

pralno sušilni ali samo pralni stroj?

Odločam se o nakupu pralnega stroja in glede na to, da nimam prav veliko prostora za sušenje (v bistvu samo majhen balkon) razmišljam, da bi kupila pralno sušilni stroj. Zdaj pa me zanimajo vaše izkušnje, prednosti in slabosti, skratka čimveč koristnih informacij, ki bi mi olajšale odločitev. Naj omenim še to, da ne pride v poštev da bi imela vsak stroj posebej, ker imam premalo prostora.

Hvala in lep pozdrav!

M@tej@

Jaz sem sprobala že vse kombinacije in je odvisno od tvojih navad.
Sušilni stroj je priporočljiv, če:
– se ti ne ljubi obešat perila
-če ti je vseeno za oblačila (pri pogostem sušenju se vlakna poškodujejo in posledično tkanine prej zgubijo kompaknost – beri: če nisi tip človeka, ki eno in isto majico nosi 20 let in več, potem ga kupi)
– če rada včasih likanje tudi preskočiš (perilo iz sušilca namreč pogosto sploh ni treba likati)
– če imaš rada mehke brisače (tako mehke so le iz sušilnega stroja, tudi če ne uporabljaš Lenorja)

Kombiniran pralno – sušilni stroj bo ok, če:
– lahko počakaš z naslednjim pranjem en rundo sušenja (če imaš ločena aparata lahko laufata vzporedno)
– če ti obiski serviserja niso nočna mora (kombinirani se hitreje kvarijo)

kupi ločeno pralni in sušilni, so ti zgoraj navedli razloge…

tudi jaz ti svetujem vsakega posebej in še to pralni stroj naj ima kar NAJVEČ OBRATOV ZA OŽEMANJE. Le tako bo manj problemov s sušenjem in okvarami!!!

Jaz tudi svetujem ločeno…večjo količino lahko opereš in posušiš v ločenem…pa kot je napisala muni je perilo mehkejše, sploh brisače, nekaterih stvari pa ne rabiš likat, če jih seveda takoj vzameš iz sušilca! Pa v bistvu ne zasede dosti prostora, če kupiš takšni sušilec, ki paše na pralni stroj!

...pusti soncu v srce...

Obvezno ločeno.

Čisto različno. Za dva je dovolj kombiniran. Imajo pri prijateljih, so zadovoljni, do zdaj dela 3 leta brez popravila, edino to jih moti, da perilo vedno ostane malo vlažno. Če je več pranja kot za dva, bi pa jaz tudi priporočala ločeno.

Pa tudi, če vzameš kombiniranega, če res nimaš prostora. Meni je sušilec zakon. Spomladi in jeseni, ko pogosto dežuje, kuri se pa ne, skoraj nimaš kje posušiti perila. Ali pa, če je zrak umazan in potem zunaj posušeno perilo smrdi. Itd.

New Report

Close