Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina povišani levkociti in eritrociti v urinu

povišani levkociti in eritrociti v urinu

Pozdravljeni,
v juniju sem preventivno oddala kri in urin v analizo. Kri je bla vse b.p., razen povišan LDL-5, HDL-2 in skupni 6,2. V urinu pa so bili povišani eritrociti in levkociti. Ta teden sem pa še enkrat oddala urin in so eritrociti in levkociti še vedno prisotni. Bila sem tudi pri ginekologu, je vse b.p. in opravila UZ trebuha in je tudi vse b.p. Sedaj me pa zanima, če me mora glede tega kaj skrbeti ali naj pustim pri miru .Aja bolečin pri uriniranju ni in tudi v ledvenem predelu ne.
Lep pozdrav in hvala za odgovor

Pozdravljeni,
v splošnem velja, da levkociturija, ki je asimptomatska, ne pomeni bolezni. Pri eritrocitih je že malo drugače, a ste osnovne preiskave opravili in so izključile bolezen. Vseeno je potrebno spremljanje z občasno kontrolo seča. Izvid lipidograma pomeni mešano hiperholesterolemijo, potrebno je zdravljenje, najprej nefarmakološko, se pravi brez zdravil in kontrola po1-2 letih.
LP!

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close