Povišan CRP in levkociti
Lep pozdrav,
imam leto pa pol staro hčerko. Običajna deklica, zdrava, razpoložena. Od oktobra lani se je začelo obdobje viroz in prehladov, ampak malo neobičajno. Pljuča vedno čista, nil posebnega, grlo isto in ušesa isto, izvid krvi pa katastrofa: CRP 200, levkociti okrog 20000. Pod nujno v bolnico. Prišli v bolnico, naredili hemokulturo, teste na alergije, slikali pljuča, ultrazvok komplet telesa : vse BP. Diagnoza akutno vnetje zgornjih dihal, antibiotik in domov. To se je ponovilo 3x v času med oktobrom in februarjem, skoz isto stanje, skoz ista diagnoza. V četrto ko naj bi šle v bolnico, sem se odločila da ne greva, ker antibiotik lahko pijeva tudi doma. Še tega pol nisva pile, ampak koloidno srebro, in drugi dan kot nova, zdrava. Drugi teden bom poskusila pregled krvi. Mene zanima zakaj tako burno odreagira telo ob običajanem prehladu. Malo sem se poslužila tudi alternativne medicine in mi je ena gospa namignila da ima hčera motnje v delovanju ščitnice. Je možno da se to kaže na krvi? Ko prejme antibiotik parametri lepo padejo. Kaj se dogaja, kam lahko še greva? Ali bo to prerasla in naj ne delamo panike?
Hvala za odgovor.
Zagotovo ne gre samo za običajni prehlad, če ima tako povišane kazalce bakterijskega vnetja. Potrebno je narediti imunski profil in izključiti motnjo imunosti. Ščitnica pa pri tem nima nobene vloge.
Alergije običajno ne povzročajo takih znakov oz. niso vzrok povišanim bakterijskim kazalcem vnetja.